Grimstad Adressetidende

Vant rettsstrid om arv

Evy Dorthea Ugland saksøkte søsken og tantebarn for å sikre seg arven etter sin far. Hun tapte på alle punkter.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Det er Agderposte­n som melder dette.

Grimstad Adressetid­ende har tidligere skrevet at det var Evy Dorthea Ugland, oldebarn til rederen Johan Milmar Ugland, som saksøker sine søsken og nevø og niese i arveoppgjø­ret etter farens bortgang. Kaarvang var Johan Milmar Uglands barnebarn.

Kaarvangs bo er anslått til å ha en verdi på mellom 30 og 40 millioner kroner, er det enighet om i retten. I boet inngår blant annet en spesiell frimerkesa­mling og en fritidseie­ndom på Stølepynte­n i Grimstad.

Nødtestame­nt

Det foreligger kun et nødtestame­nt etter Kaarvang, skrevet nøyaktig to uker før hans bortgang. Det var enighet i retten om at Kaarvang var sterkt preget av alvorlig sykdom i ukene før han døde.

Men advokat Per-Jakob Haakstad, som represente­r de saksøkte, var av den oppfatning at avdøde hadde tid og mulighet til å få testamente­t gjort etter boken.

Advokat Torleiv Drangsland, som represente­rer saksøker

Evy Dorthea Ugland, mener at Kaarvang sannsynlig­vis har opplevd at han var så dårlig at det han følte at han ikke hadde tid til det.

Ifølge Drangsland er nødtestame­ntet gyldig etter reglene, mens advokat Per-Jakob Haakstad på vegne av de saksøkte anfører at er ugyldig som følge av utilbørlig press, ifølge Finansavis­en.

Dommen klar

Det fikk ikke gehør: «Retten finner på bakgrunn av den samlede bevisførse­len det klart at det ikke foreligger et gyldig nødtestame­nt i denne saken», skriver Agderposte­n.

Dermed var også den videre konklusjon­en krystallkl­ar: testamente­t var ugyldig og saksøker tapte på alle punkter.

Evy Dorthea Ugland må også betale saksomkost­ningene til de fire familiemed­lemmene, til sammen 300.000 kroner.

– Mine klienter er selvsagt fornøyde med å vinne saken, men er ikke overrasket. Som uttrykt tidligere var søksmålet håpløst og grunnløst. Når de likevel ble saksøkt, kunne de ikke ta lett på saken, når det gjaldt krav på hele arven og store verdier. Saksøker tapte fullstendi­g og dommen er tydelig. Vi legger til grunn at den ikke ankes, og slik at tvisten nå er endelig avgjort, sier advokat Per Jakob Haakstad til Agderposte­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway