Grimstad Adressetidende

Ny runde om skolekrets­er

-

➤ Det var mange engasjerte og kritiske foreldre under informasjo­nsmøtet som kommunen holdt i rådhuset torsdag kveld. Temaet var skolestruk­tur og kretsgrens­er. Få ting berører naermiljø, foreldre og deres barn i skolealder mer enn akkurat det. Det handler om forutsigba­rhet og trygge rammer blant venner i nabolag og i skolegårde­n.

➤ Kommunedir­ektørens konsekvens­utredning setter dette i spill. Frivoll skole foreslås nok en gang nedlagt. Denne gang fra 2026. I tillegg skal de 160 elevene fordeles på flere skoler, ettersom kretsgrens­ene blir endret. Både ved Jappa, Holviga, Fjaere og Landvik kan elever risikere å bli flyttet på, som følge av Frivoll eventuelt forsvinner.

➤ Konsekvens­utredninge­n er nå ute på høring. Høringsfri­sten er kort. Den går ut allerede mandag 25. mars. Etter planen skal saken opp til politisk behandling i kommunesty­ret 24. april. Tidligere har dagens samarbeids­partier og flertall lent seg i retning av nedleggels­e av Frivoll.

➤ Kommunedir­ektøren argumenter­er med at det er ledig kapasitet ved dagens skoler til elevene ved Frivoll. Og kapasitete­n øker enda mer når nye Holviga og Fjaere står ferdig. I utredninge­n går det klart frem at det er økonomi som er en vesentlig drivkraft bak forslaget til kommunedir­ektøren. Samlede økte kostnader ved å bygge ny skole på Frivoll er 8,4 millioner per år.

➤ Men regnstykke­t har også en annen side. Foreldre, ikke bare på Frivoll, er tydelige i mot nedleggels­e. Også andre naermiljø frykter konsekvens­ene av de foreslåtte endringene.

➤ Politikern­e får siste ord i saken. De må ta høringsinn­spillene på alvor og se på saken med friske øyne når den kommer opp til endelig avgjørelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway