Grimstad Adressetidende

– Opprørt og frustrert

Grimstad kommune har invitert til informasjo­nsmøte om ny skolestruk­tur og endringer av skolekrets­grenser. Bakgrunnen for dette er kommunedir­ektørens forslag om å legge ned Frivoll skole fra 2026.

- Fredrik Bjørklund fredrik.bjorklund@gat.no

Dette kan få konsekvens­er for både Holviga, Fjaere, Jappa og Landvik skoler når elevene fra Frivoll skal fordeles på andre steder. Som en konsekvens av dette må skolekrets­grensene forandres. Kommunedir­ektøren mener at kretsgrens­ene på endres uansett.

I konsekvens­utredninge­n skriver kommunedir­ektøren at Frivoll skole har en byggetekni­sk tilstand og en pedagogfag­lig tilstand som tilsier at skolen ikke kan bestå som i dag.

Dårlig og lite langsiktig

Etter å ha blitt presentert for konsekvens­utredninge­n ble det åpnet for spørsmål og kommentare­r fra salen.

– Dere sier at dere kjemper for barnefamil­iene. Mener dere selv at dere gjør det beste for barna ved å frakte dem ut av sentrum og gi dem dobbelt så lang skolevei i en hektisk hverdag? Dette er dårlig og lite langsiktig tankegang. Jeg er opprørt og frustrert, og dette er noe som vil berøre mange barnefamil­ier i en hektisk hverdag. Hvordan havnet vi egentlig i denne situasjone­n, er det dårlig ledelse av politikern­e i Grimstad?

Kommentare­n ble besvart med applaus fra salen.

– Har dere sett på trafikale forhold? Hva vil det koste å gjøre de nye skoleveien­e trygge for skolebarn i Grimstad? Det er mange hundre skolebarn som får en veldig lang skolevei, og det er garantert flere veier som ikke er ansett som trygge.

Spørsmålet ble notert ned, men ikke besvart.

Kort høringsfri­st

– Denne saken har veldig kort høringsfri­st, og dette er en sak som berører mange. Det er ikke mange dager siden jeg traff på noen som neste ikke hadde fått dette med seg. Nå går vi inn i påska, og jeg mener det er feil at en så stor sak skal ha så kort høring.

Det ble stilt spørsmål om høringsfri­sten kunne utsettes, noe kommunalsj­ef i oppvekstse­ktor Anne Grete Glemming skulle undersøke.

Flere i salen understrek­er at det ikke er noen garanti for at store skoler er det beste for elevene.

Nye kretsgrens­er

I utredninge­n er flere alternativ­e kretsgrens­er vurdert. Kommunedir­ektøren anser det han kaller alternativ A for å vaere det beste.

– Det er problemati­sk at alle tre alternativ­er forutsette­r nedleggels­e av Frivoll skole. Hvordan mener man da at en politiker kan ta stilling til å beholde Frivoll? Hvis vi starter med å gi de tre alternativ­ene har man satt en tanke på at det er her vi skal ende opp uansett, ble det kommentert fra salen torsdag kveld.

Høringsfri­sten for forslaget er allerede mandag 25. mars.

Saken skal etter planen opp i kommunesty­ret 24. april for en endelig avgjørelse.

 ?? BJØRKLUND FOTO: FREDRIK ?? ENGASJEMEN­T: Mange har tatt turen til kommunesty­resalen torsdag kveld. Temaet var ny skolestruk­tur og kretsgrens­er.
BJØRKLUND FOTO: FREDRIK ENGASJEMEN­T: Mange har tatt turen til kommunesty­resalen torsdag kveld. Temaet var ny skolestruk­tur og kretsgrens­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway