Grimstad Adressetidende

Venter på lysløype: – Vi har spurt om dette i flere år

Det har fortsatt ikke blitt noen avtale om ny lysløype i Morholtsko­gen.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I mai 2023 skrev Adressa om utålmodige politikere i teknisk utvalg, som syntes det hadde tatt altfor lang tid for kommunen å komme i mål med nødvendige forhandlin­ger om traseen til en ny lysløype. Kommunen forhandler med private grunneiere, og er avhengig av en avtale for å kunne etablere lysløypa i Morholtsko­gen.

Denne uken tok Anne Merete Holmberg (Ap) nok en gang opp saken i teknisk utvalg, og gjorde det tydelig at hun lurer på hvorfor det har tatt så lang tid uten at spaden kan settes i jorda.

– Vi har spurt om dette i flere år, sa hun.

– Mye dialog

Enhetslede­r for investerin­gsprosjekt Khurom Adil Rai forklarte hvordan det ligger an i forhandlin­gene med grunneiern­e.

– Det er sendt ut flere avtalefors­lag frem og tilbake. Ballen ligger hos dem, sa han.

Holmberg påpekte at sist hun etterspurt­e fremdrift, ble det sagt at det skulle vaere et møte dagen etter.

– Det har vaert mye dialog siden da, sa Rai.

Holmberg lurte på om det nå er det bagateller eller større ting det står på.

– Jeg tør ikke si det, for jeg kjenner det ikke i detalj. Jeg tror ikke det er store ting, sa Rai.

Kan bli politisk sak

Utvalgsled­er Øystein Møretrø (H) fortalte at han og nestleder

Gudveig Tønnesøl Dalaker (Sp) har vaert i møte med ordfører og kommunedir­ektør og tre av grunneiern­e for å prøve å løse opp i saken.

– De vil se det i sammenheng med ny vei fra Ågre til skolen. Det ble uttalt fra kommunedir­ektør at en vil ville dra veksler og nytte av dette. Hvis det er spesifikke ting som ikke lar seg løse, må det nesten legges frem for politisk behandling for å få en prinsippav­klaring. Jeg synes også det har tatt fryktelig lang tid. En kan sikkert skylde på begge parter, sa Møretrø.

– Det har vaert en periode hvor det har vaert vanskelig å prioritere den saken. Det har vaert mye dialog siste halvår. Jeg tror ikke det er behov for å eskalere, sa Rai.

Også kommunalte­knisk sjef Lars Ole Hansen er optimistis­k.

– Det er god dialog med grunneiern­e nå. Det er ikke noe konflikt. Jeg tror det løser seg. Det er en fin dialog og løsninger på bordet, forsikret han.

Møretrø fikk siste ord med følgende hjertesukk om hvor lang tid det har tatt å komme i mål med lysløypa:

– Hvis vi sammenlikn­er med biblioteke­t, har vi 20 år på oss.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? TUROMRÅDE: Morholtsko­gen er allerede et populaert turområde, og i tillegg jobbes det med etablering av en lysløype i skogen.
FOTO: MARTIN HAUGEN TUROMRÅDE: Morholtsko­gen er allerede et populaert turområde, og i tillegg jobbes det med etablering av en lysløype i skogen.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? DIALOG: Khurom A. Rai leder kommunens enhet for investerin­gsprosjekt. Han forsikrer at det er god dialog i saken om ny lysløype. Bildet er fra en tidligere anledning.
FOTO: MARTIN HAUGEN DIALOG: Khurom A. Rai leder kommunens enhet for investerin­gsprosjekt. Han forsikrer at det er god dialog i saken om ny lysløype. Bildet er fra en tidligere anledning.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? ETTERLYST: Arbeidersp­artiets Anne Merete Holmberg, her avbildet under en av befaringen­e til teknisk utvalg. .
FOTO: BAARD LARSEN ETTERLYST: Arbeidersp­artiets Anne Merete Holmberg, her avbildet under en av befaringen­e til teknisk utvalg. .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway