Grimstad Adressetidende

Stusser over spilleplan­en

Jan Ove Fedde er misfornøyd med kommunens prioriteri­nger, og savner blant annet en mer offensiv satsing i steinbrudd­et.

-

Lesernes mening: Grimstad kommune har en merkelig prioriteri­ng på sin agenda.

Hvert år når budsjettet skal legges frem, så må det kuttes i eldreomsor­g, tiltak for svake og uføre, men ansettelse­r av nye folk i administra­sjonen teller liksom ikke som utgifter. Det virker det heller ikke som tilskudd til kultur og ellers alt annet som det flettes inn ord som miljø og ikke minst ordet baerekraft­ig.

Om en greide å bevise at alle eldre, svake og ellers trengende var en baerekraft­ig ressurs, så hadde pengene strømmet inn til dem.

Kultur

Det samme gjelder kultur. Der er lommeboka åpen hele tiden, skal ikke nevne ordet Pan med mer enn ett ord.

Fjaereheia amfi ble også overtatt at kommunen og løftene var enorme. Nå skulle det satses stort der med konserter, teater og Gud vet hva. Ny sjef ble ansatt med kjempelønn og alt var fullt av optimisme. Og hva skjer?

Jo, sjefen for Fjaereheia har vaert helt borte fra media om hva som skal skje.

Kort spilleplan

Lurer på hvor mye Fjaereheia koster kommunen i året, er det noen som vil komme med de tallene?

Jeg ser på spilleplan­en for Fjaereheia. Der er det satt opp fem dager ifra 20.-27. juli at Brand skal spilles. Med 1.000 sitteplass­er og kanskje fullbooket så vil det i de dagene vaere 5.000 mennesker som betaler inngangsbi­llett. Hva i all verden skal den koste? Om regnskapet for driften av anlegget skal gå i balanse, slik som de mener at eldreomsor­g og svake må gjøre, ved å hele tiden øke husleier etc. for dem, så blir billettpri­sen høy i sommer.

Tviler sterkt på at den kommer på kr 1.000 slik at de får inn 5 millioner på sommerens arrangemen­t.

Flomlys

Så derfor lurer jeg på hvorfor kultur skal sponses så mye mer enn eldre, syke og trengende, eller for den saks skyld en dass på bystranda. Dassen er forresten godt for miljøet og ganske baerekraft­ig.

Og med inntekt på fem forestilli­nger i sommer, så kan det umulig vaere baerekraft­ig å ha ett menneske ansatt for å drive Fjaereheia amfi.

Der kan kommunen spare mye penger som kan brukes til eldreomsor­g. En annen plass de nå kan spare penger er på lysanlegge­t på Levermyr. Siden Jerv nå er nede i en mye lavere divisjon som fotballfor­bundet ikke krever at må ha flomlys på banen under spill, så kan alle pengene som ble brukt til strømmen på lys og ikke minst varme på banen, nå føres over til helsebudsj­ettet.

Lykke til videre, ser Robekspøke­lset sitter og kikker ned på kommunen. Når det hele tiden skal investeres i nytt og alt annet skal forfalle, så blir det dyrt til slutt, ikke minst for oss innbyggere.

Ha en fin vår.

Jan Ove Fedde

 ?? FOTO: AUDUN STALLELAND ?? LESERINNLE­GG: Kommunen har overtatt driften av amfiscenen i Fjaereheia. Jan Ove Fedde synes spilleplan­en for sommeren er for tynn.
FOTO: AUDUN STALLELAND LESERINNLE­GG: Kommunen har overtatt driften av amfiscenen i Fjaereheia. Jan Ove Fedde synes spilleplan­en for sommeren er for tynn.
 ?? FOTO: PEER ANDREASSEN ?? SPØR: Jan Ove Fedde lurer på «hvorfor kultur skal sponses så mye mer enn eldre, syke og trengende, eller for den saks skyld en dass på bystranda».
FOTO: PEER ANDREASSEN SPØR: Jan Ove Fedde lurer på «hvorfor kultur skal sponses så mye mer enn eldre, syke og trengende, eller for den saks skyld en dass på bystranda».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway