Grimstad Adressetidende

– Det har vaert helt vilt her

Kjøkkensje­f Oddvin Danielsen ved Hesnes Kjøkken, kan fortelle om enorm pågang av kunder gjennom påskens tre første dager.

- Baard Larsen baard@gat.no

Etter fem år som kjøkkensje­f ved Hesnes Kjøkken, er ikke Oddvin Danielsen i tvil. En slik påske som 2024 har de aldri opplevd her ute tidligere. For det har strømmet på med folk de tre første dagene av påskehøyti­den.

– Dette er jo livets plass å jobbe! Når det skjer så mye som det gjør nå, så tar alle sammen et tak der det behøves. Så til tross for at vi har hatt det hektisk her, har det gått veldig fint, forteller Danielsen.

Overgått alt

– Det har vaert helt vilt her. Påsken har vaert over all forventnin­g. Det er nesten det dobbelt av kunder og salg kontra i fjor. Og årsaken til at det har vaert kø skjaertors­dag, langfredag og Påskeaften, mener jeg på er klar, sier kjøkkensje­fen.

– Og det er?

– Mye på grunn av samarbeide­t med Central Bageri i Grimstad. Vi har hatt folk som har stått utenfor og ventet, lenge før dørene våre har åpnet. Og her har vaert veldig mange innom, helt fram til stengetid. At det akkurat nå er noen få her, er tilfeldig, svarer Oddvin Danielsen.

Respons

– Vi ble rett og slett litt overrasket over den gode responsen. At det ville bli en del folk som kom innom, regnet vi med. Men ikke så mange som det kom. Bare på langfredag solgte vi over 300 søtbakster, mens vi på en god sommerdag ligger på drøyt 200. Kanskje 250 maks. Så påsken har vi langt høyre enn en god sommerdag, sier kjøkkensje­fen videre.

– Noe av årsaken er nok at Central Bageri har nådd ut til mange. Ikke minst på sosiale medier. Torsdag gikk vi tomme for egne bakervarer og alt fra Central Bageri. Selv om vi produserte opp mer i går, ble det tomt også da (langfredag), legger han til.

– Hvem er det som kommer innom? Og hva med gartneriet?

– Kundene er en fin blanding av lokale, og hytteturis­ter. At det er mange som har hjemmepåsk­e i år, føler jeg er tydelig. Jeg ser at når mange har valgt å gå en tur nå i påska, så har de Hesnes Kjøkken som et naturlig stopp underveis. Det blir spennende å se hvor mange som kommer neste uke, når vi åpner igjen torsdag. Når det gjelder gartneriet, må det nok noen flere solskinnsd­ager til, før de åpner dørene. Men det er bare å følge med på Facebooksi­den for siste nytt, avslutter kjøkkensje­f Oddvin Danielsen ved Hesnes Kjøkken.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? HEKTISK: En påske som det kjøkkensje­f Oddvin Danielsen har lagt bak seg, har han aldri tidligere opplevd ved Hesnes Kjøkken.
FOTO: BAARD LARSEN HEKTISK: En påske som det kjøkkensje­f Oddvin Danielsen har lagt bak seg, har han aldri tidligere opplevd ved Hesnes Kjøkken.
 ?? ?? POPULAERT: De tre første dagene av påsken, var det mange folk innom Hesnes Kjøkken. Påskeaften formiddag var GAT innom akkurat da det var lite folk i kafeen. FOTO: BAARD LARSEN
POPULAERT: De tre første dagene av påsken, var det mange folk innom Hesnes Kjøkken. Påskeaften formiddag var GAT innom akkurat da det var lite folk i kafeen. FOTO: BAARD LARSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway