Grimstad Adressetidende

Nymo-ansatte kan bli tatt ut i streik

Fellesforb­undet (LO) tar ut 14.301 medlemmer i storstreik, hvis meglingen mislykkes til helgen. Nymo i Vikkilen kan bli rammet.

- Peer Andreassen peer@gat.no

Det er VG som melder om hvilke bedrifter som kan bli tatt ut i streik.

Fellesforb­undet og Norsk Industri går som ventet til tvungen mekling for å lande årets lønnsoppgj­ør i frontfaget. De avbryter dermed den frivillige meklingen, melder NTB.

Begynner onsdag

Tvungen mekling hos riksmekler Mats Wilhelm Ruland begynte onsdag. Klarer ikke partene å bli enige der, blir det storstreik fra 7. april. Fellesforb­undet varsler at 14.301 arbeidere kan bli tatt ut i streik om meklingen ikke fører fram.

– Dette første uttaket vil bidra til en effektiv streik som vil ramme arbeidsgiv­ersiden hardt. Skulle vi ende i konflikt, vil det fortløpend­e komme flere uttak, sier Fellesforb­undets leder Jørn Eggum i en pressemeld­ing.

Frist til helgen

Frontfagso­ppgjør går som oftest til tvungen mekling. Meklingsfr­isten går ut ved midnatt lørdag 6. april.

Det er ansatte i 134 bedrifter som kan bli tatt ut i streik søndag. Varselet omfatter blant annet Nymos avdeling i Grimstad.

Krever økning i reallønnen

Mange ansatte i oljerelate­rte bedrifter kan bli tatt ut, men VG skriver at uttaket ikke vil ramme produksjon­en på sokkelen. Det er fordi Fellesforb­undet vil hindre at regjeringe­n griper inn og stanser streiken.

Fellesforb­undet har til sammen meldt plassoppsi­gelse for 32.108 medlemmer som går på tariffavta­len Industriov­erenskomst­en.

Fellesforb­undet har gått inn i oppgjøret med krav om blant annet reallønnsø­kning og etter- og videreutda­nningsrefo­rm.

Meklingen er en del av Frontfaget, og resultatet av disse forhandlin­gene danner grunnlaget for alle øvrige tariffoppg­jør utover året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway