Grimstad Adressetidende

Feiret grønn start på årets se

Skjaertors­dag kunne Grimstad Golfklubb invitere til åpningen av årets sesong. På Hodnebrog var forholdene på greenen gode, til å vaere så tidlig i sesongen.

- Baard Larsen baard@gat.no

Nå har det riktignok vaert mulig å spille vintergolf på Hodnebrog, men det var først på skjaertors­dag at medlemmene og andre golfspille­re, hadde muligheten til å innvie årets sommergree­ner. Flere titalls spillere tok turen.

To av de rundt 90 golfspille­rne som tok turen, var Atle Tunsberg og Kenneth Vik Lund. I lettskyet og vårlig vaer, var det bare den sure vinden som trakk ned gleden over å kunne starte årets grønne sesong.

Stor pågang

Da det ble åpnet for registreri­ng til å spille på årets første dag med sommergree­ner på Hodnebrog, gikk det ikke lang tid før de aller fleste plassene var fylt opp. En av de første flightene (gruppene) som gikk ut på banen, var Tunsberg og Vik Lund.

– Vi har spilt sammen en stund, etter at vi tok «Veien til golf»-kurset for tre år siden. Dette gjorde vi etter å ha hatt en pause fra golfen siden 2002, forteller den fornøyde duoen før GAT blir med ut på tee-en (utslagsste­det) på hull 1.

– Skjaertors­dag er datoen for åpningen av sommergree­nene. Så nå er vi klare for første runde. Det blir ni hull i dag. Om du ser bort fra vinden, så er det ypperlig vaer. Lettskyet og åtte grader. Perfekt for en runde på banen, humrer Ken- neth.

Gleder seg

– Detter noe alle golfere venter på og gleder seg til gjennom vinteren. Å kunne få ledig plass. Spillerne behøver tatt en runde igjen på selves- ikke å ha samme handikap, te åpningsdag­en av årets som er målestokke­n for en golfsesong. Det er alltid gøy. spillers ferdighet. At interessen er stor, ser du – Golf er jo en veldig sosial klart på alle som har kommet sport, der du kan gå fire stykker hit i dag. Selv lokalavisa, fleiper i en flight. Det blir fort til Atle. at vi får pratet litt mellom

– Hvordan jobber dere gjennom slagene. Og så er veien fra vinteren for å forbedre suksessføl­else og til nederlag

spillet før en ny sesong? der du slår deg bort, kort i

– Det har blitt noen timer golf. Men det fine med golf er med å se på videoer på YouTube. jo at selv om du åpner dårlig Det må jeg innrømme. på en runde, er det muligheter Og selv om du plukker opp for å spille det bedre etter noen tips, laerer du fort at det hvert. Vi får se hvordan det er en stor forskjell på å tro at går når vi begynner på runden, du har laert noe av å se på andre, konkludere­r Vik Lund og faktisk klare det ute og Tunsberg. på banen, erkjenner Kenneth At det er sosialt, har de to Lund Vik. glade herrer rett i. Etter å ha

– Jeg har tilbrakt noen timer blitt med på et par hull, hang i golfsimula­toren gjennom GAT seg på en annen gruppe. vinteren. Så får vi se om Også dette en hyggelig gjeng, dette hjelper når du går fra som vi slang oss med resten digitalt spill og til spill ute på av runden på. To timer tok banen, legger Atle Tunsberg det å gå ni hull, før det var til. kaffe og vaffel i klubbhuset.

Sosialt

Når du melder deg på for å gå en runde på golfbanen, settes hver «flight» sammen med opptil fire personer. Du kan gå sammen med kjente, eller legge deg i en flight med

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? FLOTT: Til å vaere slutten av mars, er kvaliteten og fargen på greenen overrasken­de bra.
FOTO: BAARD LARSEN FLOTT: Til å vaere slutten av mars, er kvaliteten og fargen på greenen overrasken­de bra.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? KLAR: Atle Tunsberg smeller i gang årets golfsesong på Hodnebrog.
FOTO: BAARD LARSEN KLAR: Atle Tunsberg smeller i gang årets golfsesong på Hodnebrog.
 ?? ?? NAERME: Kenneth Vik Lund noterte et godt utslag på hull 1 på golfbanen på Hodnebrog under sesongstar­ten. Atle Tunsberg følger med på kameratens resultat.
NAERME: Kenneth Vik Lund noterte et godt utslag på hull 1 på golfbanen på Hodnebrog under sesongstar­ten. Atle Tunsberg følger med på kameratens resultat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway