Grimstad Adressetidende

– Legges det ned vil Kirkeheia bli fylt opp

Arny Irene Ribe er ikke i målgruppen, men er likevel stamgjest på Sammensent­eret. Nå er hun klar for å kjempe for at de som trenger det skal få beholde dette stedet.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Dette er en varslet katastrofe. Dette er krise, sier Arny Irene Ribe.

For tre år siden ble hun invitert til Sammensent­eret av en venn som jobber der som frivillig.

– Jeg hadde ikke vaert der før. Jeg er heller ikke i målgruppa. Dette er liksom ikke et sted man bare stikker innom sånn uten videre, selv om alle er velkommen, og kafeen har en veldig sentral beliggenhe­t i Grimstad, sier Arny Irene Ribe.

Hun har jobbet som laerer på Fevik skole i en årrekke. Nå er hun innom Sammensent­eret flere ganger i uka. Hun engasjerer seg kraftig for at senteret skal fortsette, i kjølvannet av nyheten om at senteret ligger an til å miste viktig støtte.

– Disse som går her har ingen andre steder å gå. Dette er det eneste tilbudet for menneskene med disse problemene. Legges det ned, da vil Kirkeheia bli fylt opp igjen, sier Siv Westerlund.

– Så vi har en viktig sak å kjempe for her. Nå skal vi slåss, lover Ribe.

Livsviktig

Hun understrek­er at alle blir tatt vennlig imot på senteret, enten de er høyt oppe eller langt nede, edrue eller ikke.

– Dagens varmrett er klar når kafeen åpner. Kaffe og kaker også, og alt er gratis. Stemninga er god. Men i det siste har det lagt seg en mørk sky over kafeen, over alle sammen. Ryktene går, sier Ribe og viser til at det er en fare for at det kan bli lagt ned.

– Det er populaert og livsviktig. Jeg skjønner ikke at dette kan vaere sant. Det vil vaere en ulykke for mange som sliter mer enn nok fra før. De utgiftene som går for å drive senteret, de må dekkes fra en annen pott, sier Ribe.

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? VIKTIG: – Vi har en viktig sak å kjempe for her, sier Siv Westerlund. Hun tar en kaffe sammen med Arny Irene Ribe.
FOTO: JANICKE YTTERVIK VIKTIG: – Vi har en viktig sak å kjempe for her, sier Siv Westerlund. Hun tar en kaffe sammen med Arny Irene Ribe.
 ?? ?? LIVSVIKTIG: Arny Irene Ribe mener senteret er livsviktig, og tror Kirkeheia kan bli fylt opp om det legges ned. FOTO: JANICKE YTTERVIK
LIVSVIKTIG: Arny Irene Ribe mener senteret er livsviktig, og tror Kirkeheia kan bli fylt opp om det legges ned. FOTO: JANICKE YTTERVIK

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway