Grimstad Adressetidende

Smeller til med store planer

De ønsker å få flere yngre medlemmer. Derfor satser veteranene og styret på å moderniser­e klubbens anlegg.

- Baard Larsen baard@gat.no

Grimstad sportsskyt­tere (GSS) hadde nylig åpent skytestevn­e i klassen luftpistol, i Fevikhalle­n. Her går det på manuelle blinker, men prosjektle­der Tarjei Ravn i GSS forteller om en 46 år gammel klubb med store planer.

For det er en målsetting om at hele anlegget i løpet av det kommende halve året har blitt moderniser­t og oppgradert. Når dette er gjort, vil klubben forsøke å få enda flere ungdommer og yngre interesser­t i skytterspo­rten.

Satser

Adressa fikk en prat med toppskytte­r Stian Lauvrak og prosjektle­der Tarjei Ravn, i forbindels­e med det åpne stevnet til Grimstad Sportsskyt­tere i Fevikhalle­n. Sammen med juniorskyt­ter Erik Haglund er Lauvrak to av medlemmene som er mest treffsikre.

– På mandager har vi trening for ungdom og dem vil vi gjerne ha flere av, med i skytterspo­rten. De yngre skytterne begynner med luftvåpen, og det du laerer der, gir en god basis for å senere gå opp i klassene på våpen, forklarer Lauvrak.

– Selv skyter jeg egentlig alle klasser, men det går mest i luftvåpen, kaliber 22 (fin) og kaliber 32 (grov). For min del startet det med sikkerhets­kurset i 2018, og de siste tre årene har jeg skutt aktivt og trent to til tre ganger i uken. Både under luftpistol­treningene på onsdagen, og med egentrenin­g i helgene, sier han videre.

Framover regner Stian Lauvrak med at han kommer til å skyte litt mer i kaliber 22 og kaliber 32, ettersom første større stevne blir Vårfelten i april. Her er hans plan å delta i både militaer klasse og revolver-klassen. Men før den tid, blir det mye trening, for å få skutt seg inn med våpen etter vinteren.

Erik Haglund er for øvrig rangert på topp fem i Norge som beste juniorskyt­ter samlet, og beste feltskytte­r som junior. Lauvrak har vaert inne i topp ti på baneøvelse­r i fjor, og har som Haglund notert seg for en rekke rekorder. Rekorden til junioren er 563 poeng i klassen hurtig fin, mens Lauvrak har 586 poeng i hurtig fin som beste resultat.

– I løpet av en uke kan det fort vaere opp mot 40 medlemmer som er innom i hallen for å trene. Og det skytes her under organisert trening fire dager i uken, men det kan skytes her alle dager, om du også er med på egentrenin­g, forteller styremedle­m og leder for pistol i GSS, Tarjei Ravn. Han er også prosjektle­der for det som klubben nå jobber aktivt med å få gjennomfør­t.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? SKYTTER: Stian Lauvrak er en av mange medlemmer i klubben, som kan veilede ungdommer som vil bli aktive.
FOTO: BAARD LARSEN SKYTTER: Stian Lauvrak er en av mange medlemmer i klubben, som kan veilede ungdommer som vil bli aktive.
 ?? ?? PROSJEKTAN­SVARLIG: Tarjei Ravn jobber med planene for å få rustet opp GSS’ gamle anlegg på Fevik. FOTO: BAARD LARSEN
PROSJEKTAN­SVARLIG: Tarjei Ravn jobber med planene for å få rustet opp GSS’ gamle anlegg på Fevik. FOTO: BAARD LARSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway