Grimstad Adressetidende

Inviterte kronprinsp­aret til åpningen av hytta

Satset på storfint besøk i vannkanten.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Tirsdag startet byggingen av Grimstads åpne dagsturhyt­te. Den skal etter planen stå ferdig om kort tid, og som seg hør og bør har det vaert jobbet med å planlegge en offisiell åpning av det nye tilbudet på Brennevins­kastet ved Østerskoge­n.

Bård Andreas Lassen, som er prosjektle­der for dagsturhyt­tene i Agder har sågar sendt en invitasjon til Det kongelige hoff for å høre om kronprinsp­aret kunne tenke seg å vaere til stede under markeringe­n. Det ville i så fall vaert første gang siden Grimstads 200-årsjubileu­m i 2016 at både kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit hadde besøkt Grimstad.

Adressa har fått innsyn i svarbrevet

– Jeg er videre blitt bedt om å meddele at Kronprinsp­aret dessverre ikke har anledning til å vaere til stede, men ønsker lykke til med arrangemen­tet, skriver hoffets assisteren­de sekretaria­tslederErl­end Grøner Krogstad.

Datoen er satt

Offisiell åpning blir det likevel. Det vil skje 30. april, og ordfører Beate Skretting (H) og fylkesordf­ører Arne Thomassen (H) vil stå for den. Det opplyser bygartner Rolf Inge Pettersen. Han var onsdag morgen ute på byggeplass­en for å se hvordan det går med byggingen av dagsturhyt­ta.

– Vi har sett på hvordan vi plasserer benker og sånt rundt hytta. Heldigvis er det fint i dag så vi får lukket den med tak. Det kan hende de må ha litt pause og gjøre den ferdig til uka, sier Pettersen.

Utedoen til hytta ble tirsdag heist på plass med helikopter, men den vil inntil videre vaere låst. Forklaring­en på det er at tanken ikke er montert ennå. Bygartnere­n tror det skal gå greit å holde toalettet i drift når det åpnes.

Åpnes før åpningen

Hytta skal etter planen vaere tett før snøvaeret torsdag. Hundre prosent klar blir den likevel ikke riktig ennå.

– Det tar litt tid før den er ferdig. Selv om HL Bygg blir ferdige, skal den innredes, forklarer Pettersen.

– Vil den vaere låst frem til den offisielle åpningen, eller åpnes den så folk kan gå inn?

– Den blir nok i stor grad åpen. Det er jo en fin tid å gå tur nå, og mange går nok der før det er offisiell åpning. Så fort det er sjans, åpner vi og lar folk bruke den. Det er hele poenget, sier bygartnere­n.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? SJØNAERT: Grimstads dagsturhyt­te bygges rett ved sjøen på Brennevins­kastet, også kalt Morvigpynt­en, Morvidodde eller Ødde.
FOTO: MARTIN HAUGEN SJØNAERT: Grimstads dagsturhyt­te bygges rett ved sjøen på Brennevins­kastet, også kalt Morvigpynt­en, Morvidodde eller Ødde.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BYGGEPLASS: Slik så det ut da byggingen av hytta startet.
FOTO: MARTIN HAUGEN BYGGEPLASS: Slik så det ut da byggingen av hytta startet.
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? RUTA: Kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit besøkte Grimstad i forbindels­e med byens 200-årsjubileu­m i 2016. Bildet er fra åpningen av kunstverke­t «Ruta», hvor også filmregiss­ør Ruben Östlund (t.h.) var til stede.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ RUTA: Kronprins Haakon og kronprinse­sse Mette-Marit besøkte Grimstad i forbindels­e med byens 200-årsjubileu­m i 2016. Bildet er fra åpningen av kunstverke­t «Ruta», hvor også filmregiss­ør Ruben Östlund (t.h.) var til stede.
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? ÅPNER: Bygartner Rolf Inge Pettersen forsikrer at hytta skal åpnes for publikum så snart den er klar for bruk.
FOTO: KJETIL KARLSEN ÅPNER: Bygartner Rolf Inge Pettersen forsikrer at hytta skal åpnes for publikum så snart den er klar for bruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway