Grimstad Adressetidende

– Folk flest vil legge ned Frivoll skole

Styremedle­m i Grimstad Arbeiderpa­rti, Anders Bjerkholt, mener at folk flest i Grimstad vil legge ned Frivoll skole. Dette basert på valgresult­atene fra forrige kommuneval­g.

- Anders Bjerkholt, Styremedle­m, Grimstad Arbeiderpa­rti

Lesernes mening: Ved valget i september stemte et flertall på 54 prosent av Grimstads befolkning på partiene som åpent har støttet nedleggels­e av Frivoll skole, – Høyre, Fremskritt­spartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre. Legger man kun dette til grunn kan man si at folk flest vil legge ned Frivoll skole.

Kunne forventet flere stemmer

Selvfølgel­ig er det andre saker som også betydning i valget, og Frivoll skole er nok ikke like viktig i alle deler av kommunen. Hvis vi ser på Frivoll krets alene, var det på valgdagen et flertall på 53 prosent for partiene som i valgkampen sa de vil beholde skolen. Likevel kunne man kanskje her forventet at skolen var så viktig i kretsen at disse partiene skulle fått enda flere stemmer.

Et annet forhold er når partiene ikke stemmer konsekvent med hva de har sagt i valgkampen. Senterpart­iet og INP har uttrykt støtte for Frivoll skole, men når budsjettet for 2024 ble vedtatt i desember, stemte de i praksis for en prosess som ser ut til å ende med nedleggels­e.

Vedtatt med solid flertall

I kommunesty­remøtet 14.12.23 ble budsjettet vedtatt med følgende:

«Frivoll skole – Det iverksette­s umiddelbar­t en prosess for justering av kretsgrens­ene. Det igangsette­s en prosess for fremtidig skolestruk­tur hvor Frivoll skole vurderes nedlagt senest fra skolestart 2026. Sak om kretsgrens­er og skolestruk­tur legges fram for politisk behandling innen 2. tertial 2024.»

Dette ble vedtatt med et solid flertall: 8 H, 5 KrF, 4 FrP, 2 V, 2 SP, 1 K, 2 INP. Totalt 24 av kommunesty­rets 35 medlemmer vedtok i et budsjett hvor Frivoll skole skal legges ned.

Skal kjempe for Frivoll

Arbeiderpa­rtiet og SV leverte alternativ­e budsjettfo­rslag med bevaring av Frivoll skole og med i stedet blant annet kutt på 1 mill. til prosjektst­illing internasjo­nal skole. Ved avstemming­en i kommunesty­ret fikk dette kun støtte av Rødt.

Arbeiderpa­rtiet erkjenner utfordring­ene ved å vaere i mindretall, men det undergrave­r ikke vår vilje til å kjempe for saker vi tror på, som å bevare Frivoll skole. Det er en sentrumssk­ole det er behov for og det er neppe til det beste for barna å transporte­res ut av sentrum til andre skoler.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? TRUET: Frivoll skole har plassprobl­emer og kan i fremtiden bli lagt ned.
FOTO: MARTIN HAUGEN TRUET: Frivoll skole har plassprobl­emer og kan i fremtiden bli lagt ned.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway