Grimstad Adressetidende

Vil si ja til uteserveri­ng her til tross for protester fra naboene

Naboene frykter støyplager hvis den nye restaurant­en får lov til å servere sine gjester på terrassen, men kommunedir­ektøren tror det vil bli et positivt bidrag til området.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Smith Petersens gate 2 og 4 har gjennom vinteren blitt bygget om til restaurant, med planlagt åpning 27. april. Så langt er det imidlertid kun innvendig det har blitt bygget om og gitt grønt lys til bruksendri­ng.

Driverne Harald og Christophe­r Tobiassen i Hos oss Grimstad har også søkt om å få etablere uteserveri­ng, noe som møter motbør hos de naermeste naboene.

Kommunens byggesaksa­vdeling har nå vurdert søknaden, og har kommet frem til at den bør godkjennes. Den krever imidlertid en dispensasj­on, og saken havner derfor på politikern­es bord i teknisk utvalg.

Frykter støy, lukt og innsyn

Advokatfir­ma Haakstad & Co DA har på vegne av naboene kommet med en merknad til søknaden, og der går det tydelig frem at aktuelle naboer protestere­r mot planene, og det bes om at kommunen avslår søknaden i sin helhet. Subsidiaer­t bes det om at gjeldende avstandskr­av overholdes og at et eventuelt vedtak inneholder vilkår som hindrer/reduserer ulemper ved uteserveri­ngen.

Nabomerkna­den begrunnes med at merknadsha­verne har bolig som grenser direkte til eiendommen, og at de dermed blir vesentlig berørt.

– Som eksempel på vesentlige ulempene nevnes støy, tap av privatliv og rekreasjon­smulighete­r på egen eiendom, lukt, innsyn osv. Ulempene vil vaere mer eller mindre konstante i restaurant­ens åpningstid, og antas å vaere verst på ettermidda­g og kveld, når boligeiern­e selv har ønske om å benytte sine uteopphold­sareal. Etter merknadsha­vernes vurdering er det ikke er gjort noen tiltak for å avbøte/redusere ulempene som omgivelsen­e påføres, står det i sakspapire­ne til teknisk utvalg.

– Ikke en støyende virksomhet

Ansvarlig søker har kommentert naboenes merknader, og går i rette med naboenes antagelser om at restaurant­ens gjester blir støyende utover senkvelden og at dette vil hindre nattero for naboene. Hos oss Grimstad skal ha samme konsept som Hos oss Lillesand, som har drevet i flere år.

– Dette er familieres­tauranter som satser på god mat til familier. Dette er ikke en støyende virksomhet som ikke tiltrekker seg et støyende klientell. Normalt er det ikke kunder som spiser ute etter kl 20 på restaurant­en i Lillesand. Det legges opp til samme type klientell for restaurant­en i Grimstad, står det.

– Positivt

Kommunedir­ektøren konkludere­r med at fordelene med å innvilge dispensasj­on er større enn ulempene.

– Når det gjelder ulemper av tiltaket har kommunedir­ektøren forståelse for at naboene vil oppleve bruksendri­ngen som en ulempe, men kommunedir­ektøren vurderer at disse ulempene vil vaere av et omfang som må påregnes i et sentrumsom­råde som dette, står det i saksfremst­illingen.

Alt i alt vurderes tiltaket som et tilskudd for byen.

– Kommunedir­ektøren anser det som positivt for naermiljøe­t og Grimstad som helhet at tiltaket bidrar til å skape et mer levende sentrum, skriver kommunedir­ektøren.

Teknisk utvalg behandler saken 16. april.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? SØKER: Far Harald (t.h.) og sønn Christophe­r Tobiassen fra Lillesand skal snart åpne Hos oss i Grimstad, og de søker om å få ha uteserveri­ng.
FOTO: KJETIL KARLSEN SØKER: Far Harald (t.h.) og sønn Christophe­r Tobiassen fra Lillesand skal snart åpne Hos oss i Grimstad, og de søker om å få ha uteserveri­ng.
 ?? HOS OSS GRIMSTAD FOTO: ?? PLANEN: Slik er uteserveri­ngen planlagt. Det fremgår av søknaden at omfang og utvendig areal på terrassen ikke vil endres som følge av bruksendri­ngen, og at fasaden på eiendommen­s bygg ikke vil endres.
HOS OSS GRIMSTAD FOTO: PLANEN: Slik er uteserveri­ngen planlagt. Det fremgår av søknaden at omfang og utvendig areal på terrassen ikke vil endres som følge av bruksendri­ngen, og at fasaden på eiendommen­s bygg ikke vil endres.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? VED SJØEN: Det er på den store terrassen litt til venstre for midten av bildet driverne ser for seg uteserveri­ng.
FOTO: MARTIN HAUGEN VED SJØEN: Det er på den store terrassen litt til venstre for midten av bildet driverne ser for seg uteserveri­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway