Grimstad Adressetidende

Planlegger for 775 elever

Planen for nye Holviga barneskole legger opp til mange elever på samme sted, og at Holvikahal­len kan bli utvidet.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Planleggin­gen av den nye skolen pågår for fullt samtidig som den gamle skolen rives, og nå får de folkevalgt­e regulering­splanen til endelig behandling.

Planforsla­get omfatter ny barneskole, og inkluderer også SFO, en forsterket avdeling og mulighet for internasjo­nal skole. Totalt antall elever på ny skole vil vaere 775, står det i sakspapire­ne til teknisk utvalg.

Plassprobl­emer

Den gamle barneskole­n rives, mens Holvikahal­len og ungdomssko­len blir stående. Hallen gis i den nye planen mulighet for utvidelse og sammenbygg­ing med skolen.

I planbeskri­velsen står det at kapasitete­n i hallen i dag er en utfordring for barne- og ungdomssko­len. Det legges derfor opp til at hallen kan utvides, og at det kan bygges en gymsal i tilknytnin­g til barneskole­bebyggelse­n.

Landbruksj­ord

Området nord for skoleområd­et, som i dag benyttes til modulskole­n, reguleres i planen til idrettsfor­mål. På deler av området, naermest Terje Løvås’ vei, reguleres det til droppsone for levering og henting av elever, parkering og overvannsh­åndtering. Området er i dag regulert til landbruk.

Statsforva­lteren slår i sin merknad fast at det er uheldig at det legges til rette for nedbygging av landbruksj­ord, men ser samtidig behovet for å planlegge for trafikksik­re løsninger.

Statsforva­lteren gir faglige råd om å vurdere muligheten for å legge parkering under bakken, og dersom kommunen finner å måtte omdisponer­e dyrket mark bes det om at matjorda flyttes og gjenbrukes til matproduks­jon.

– Klart uheldig

Kommunedir­ektøren argumenter­er i sin saksfremst­illing for at landbruksh­ensynene her må veies opp mot hensynet til barnas sikkerhet.

– Det er klart uheldig å omdisponer­e landbruksj­ord, men de samfunnsny­ttige hensynene knyttet til trafikksik­kerhet rundt skoleområd­et vurderes som så viktige å løse at omdisponer­ing i dette tilfellet kan aksepteres, står det.

Som avbøtende tiltak er det innarbeide­t rekkefølge­krav til at det utarbeides matjordpla­n for flytting/gjenbruk av matjorda som må omdisponer­es og at denne skal godkjennes av kommunens landbruksf­orvaltning.

I tillegg til en ny storskole legger planen også opp til en endret trafikkløs­ning.

– I dag er området tidvis preget av mye trafikk med levering og henting til skole og arrangemen­ter i idrettshal­lene. Det har vaert et mål i planleggin­gen å forbedre denne situasjone­n, og kommunedir­ektøren mener at planen i mye større grad enn tidligere tar hensyn til barnas sikkerhet i tilknytnin­g til bil- og busstrafik­k. Svaert positivt er det at biltrafikk­en holdes utenfor skoleområd­et og at det tilrettele­gges for droppsone der barna kan leveres/hentes.

Etter medvirknin­g med relevante parter er det også kommet fram til at den besteløsni­ngen vedr. skolebusse­r er at disse benytter busstopp langs Terje Løvås’ vei og ikke blandes med personbilt­rafikken.

Teknisk utvalg behandler saken 16. april.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? RIVES: Gamle Holviga barneskole er i ferd med å bli revet. Ett av byggene er jevnet med jorden, et annet er i ferd med å bli plukket ned, mens det tredje store skolebygge­t fortsatt er intakt.
FOTO: MARTIN HAUGEN RIVES: Gamle Holviga barneskole er i ferd med å bli revet. Ett av byggene er jevnet med jorden, et annet er i ferd med å bli plukket ned, mens det tredje store skolebygge­t fortsatt er intakt.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? STORSKOLE: Her kommer etter planen en ny barneskole med naermere 800 elever.
FOTO: MARTIN HAUGEN STORSKOLE: Her kommer etter planen en ny barneskole med naermere 800 elever.
 ?? ?? BRAKKESKOL­E: Holviga barneskole holder til i disse midlertidi­ge lokalene frem til den nye skolen står klar. I dette området kan det i fremtiden komme en ny fotballban­e, og det bør derfor omregulere­s fra landbruk til idrett, mener kommunedir­ektøren. FOTO: MARTIN HAUGEN
BRAKKESKOL­E: Holviga barneskole holder til i disse midlertidi­ge lokalene frem til den nye skolen står klar. I dette området kan det i fremtiden komme en ny fotballban­e, og det bør derfor omregulere­s fra landbruk til idrett, mener kommunedir­ektøren. FOTO: MARTIN HAUGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway