Grimstad Adressetidende

Tap i serien, men nå satser de på cupbombe

Express og trener Steinar Berås ble snytt for å spille kamp mot Våg fredag kveld, men til onsdag skal de møte Arendal i cupkamp. Berås håper de kan detonere en skikkelig cupbombe, og mener det er fullt mulig.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

Fredag kveld ble det stang ut for Express i første forsøk på å spille kamp mot Våg. For til tross for at begge lag hadde møtt opp på Fevik stadion og gjort unna oppvarming, mente dommeren at det ville vaere uforsvarli­g å spille kampen.

– Hvorfor var det uforsvarli­g å spille kampen?

– Det må du nesten spørre dommeren om. Både jeg og resten av spillerne våre, pluss Våg-spillerne, ville spille kampen, men dommeren mente altså det ikke var forsvarlig. Det lå et veldig tynt lag med det som ikke var snø engang, men slaps ute på banen. Men vi hadde en mann som fikk skuffet det vekk og da syntes jeg banen så fin ut. Men dommeren syntes altså ikke det, så derfor ble kampen avlyst og utsatt til i lørdag klokka 13, forteller Berås.

Kampen lørdag endte med 1–4-tap, hvor Daniel Lønning scoret feviklaget­s mål og Bendik Liltved Hoel ble utvist etter å ha fått to gule kort.

Møter Arendal

Allerede onsdag er det ny kamp, og da skal Express ta imot Arendal hjemme på Fevik i årets første cupkamp. Og mens Express spiller i 4. divisjon i år, spiller Arendal i 2. divisjon. Det bør på papiret derfor ikke vaere noen tvil om at hjemmelage­t kan komme til å få det tøft. Men cup er cup.

– Hvordan blir det å møte Arendal til cupkamp hjemme på Fevik stadion til onsdag?

– Det blir kun gøy, ikke noe annet. Den kampen blir en bonuskamp for oss, så vi skal bare komme dit og kose oss. Vi skal ikke stresse, kun kose oss og gjøre vårt beste. Så får vi se hva vi får ut av det, sier han til Adressa.

Til tross for en lang og seig vinter, og til tross for at vinteren gjorde en lynvisitt de siste dagene og fredagens kamp ble avlyst, tror han fotballfol­ket har våknet etter vinterdval­en. Han viser blant annet til at de lokalene lagene jo har spilt vintercup i vinter, og da har det kommet godt med folk på kampene.

– Jeg tror folk er veldig klare for å komme i gang igjen, sier han.

Håper på folkefest

Han håper også det vil komme en god del publikumme­re på stadion slik at det blir en folkeog fotballfes­t på Fevik denne onsdagskve­lden.

– Det er alltid gøy å spille når det er mange folk på stadion, og hvis det kommer 200–300 publikumme­re så er det veldig bra, sier Berås.

– Hva skal dere gjøre for å vinne over Arendal i kampen?

– Jeg tenker at dersom vi gjør det enkelt og noe av det samme som i den siste kampen vår mot Vindbjart, så er alt mulig rett og slett. Vi må ta dem på innsats, ligge kompakt og ta vare på de muligheten­e vi får. Da får vi muligheter. Men Arendal er et bra lag med ambisjoner og en god spillergru­ppe, så det skal vaere forskjell på lagene våre. Det er det ikke noen tvil om, sier treneren. – Men fotballen er rund? – Det er den, og det har skjedd cupbomber tidligere. Og skulle vi slå Arendal, vil det vaere en bombe, sier han.

 ?? FOTO: HELGE N.OLSEN ?? TAP: Jim Eriksen og Barnard Sarfo Twumasi måtte konstatere at det ble null poeng for Express i årets seriestart mot Våg. Kampen endte 1–4.
FOTO: HELGE N.OLSEN TAP: Jim Eriksen og Barnard Sarfo Twumasi måtte konstatere at det ble null poeng for Express i årets seriestart mot Våg. Kampen endte 1–4.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway