Grimstad Adressetidende

Baksmeller som svir

-

➤ Millionene renner ut i en stri strøm som følge av overskride­lser. Et av de mest omtalte prosjekten­e i så måte, er Panutbyggi­ngen på kulturhuse­t. Der gikk byggekostn­adene fra under 10 millioner til over 40. Nå var dert riktignok «bare» de siste 20 millionene som slo ned som bombe i administra­sjon og hos politikere, men det er likevel et skrekkekse­mpel på en pengebruk i vill galopp sammenlign­et med budsjett.

➤ Kontrollut­valget har fått jobben med å granske Pan-utbygginge­n. Nå ber de om 500.000 kroner til nettopp dette. Det bør de få. Kommunen trenger å ta laerdom av dette. Ja, generelt, bli mye mer kompetent på å vurdere kostnader før fakturaene drysser ned over rådhuset og indirekte rapper penger fra andre tjenesteom­råder.

➤ Det er interessan­t å lese forvaltnin­gsrevisore­ns vurdering. Han viser til Kommunelov­ens krav om både rasjonell og effektiv forvaltnin­g og forsvarlig utredning. Den er tvilsom her.

➤ Vi registrere­r også at nye Holviga skole blir 200 millioner kroner dyrere enn tidligere kalkyle. Selv om det er gode grunner til at byggekostn­adene øker, er det likevel verdt å gå ettergå prosjektet. Vi ser også at Marit Grefstad (Ap) tar opp kommunens økonomiske risiko på Torskeholm­en. Det er på sin plass.

➤ Kommunen er ikke alene om å bomme på budsjett. I staten er pengebruke­n tildels hemningslø­s. Som tidligere statsråd Ola Borten Moe sa det: «En del av prosjekten­e våre blir helt uforståeli­g kostbare. Hvis vi ikke gjør noe med det, betyr det bare at det er massevis vi ikke får gjort, fordi det ikke er penger og ressurser til det». Slik er det selvsagt også i kommunen. Derfor er det vesentlig å få strammet opp kommunale investerin­gsprosjekt og sikre kvalifiser­t oppfølgnin­g. Det er våre felles penger som blir forvaltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway