Grimstad Adressetidende

Må så hele banen på nytt

Etter at Jerv måtte flytte seriestart­en til Flekkerøy har det store spørsmålet vaert «Blir neste hjemmekamp spilt på Levermyr?». Bygartner Rolf Inge Pettersen kommer med fasiten.

- Eirik Solvang eirik.solvang@gat.no

Jerv spilte sin første hjemmekamp i årets sesong på CEMO Arena på Flekkerøy. Det endte med en 1–0 seier etter at Mansour Gueye scoret sitt første mål for gultrøyene. Det mange nå lurer på er om kampen mot Hødd vil spilles på gressmatta på Levermyr. Bygartner Rolf Inge Pettersen bekrefter både om kampen spilles på Levermyr og hvorfor banen ikke ble klar til seriestart.

– Levermyr er ikke spillbar til kampen mot Hødd nei, bekrefter Pettersen.

Han forklarer også grunnen til at Levermyr ikke er klar.

– Grunnen er sammensatt. Den fikk en relativ hard bruk sent på høsten i fjor og siste kampen som var 12. november ble banen også måkt på en måte som ikke er gunstig, opplyser gartneren.

Må så hele banen på nytt

Det er også en hard vinter som har gjort skader på gressmatta.

– Det var vaert en så å si sammenheng­ende vinter siden snøfallet i oktober fram til nå nylig. Derfor fikk vi heller ikke gjort vårt etterarbei­d etter sesongen og fikk dermed en dårlig inngang til vinteren, forklarer Pettersen.

Han er også klar over at noe kunne vaert gjort annerledes, selv om det ville vaert vanskelig.

– Vi pleier å gjøre vedlikehol­d på slutten av sesongen. Vi setter hull i banen som skal forbedre dreneringa og hjelpe mot frost. Men det fikk vi ikke gjort og frosten har drept store deler av gresset og vi måtte nå så hele banen på nytt, sier Pettersen til Adressa.

Kan måtte bruke duk igjen

Etter den harde vinteren må dermed Levermyr sås på nytt, og Pettersen tør ikke spå noe om når den er brukbar.

– Vi har brukt duk i 2,5 uke nå på grunn av kulden, men nå har deler av banen kommet i god vekst. Vi har nå fått pigga den opp og lånt en såmaskin for å legge nye frø på hele banen. 220 kilo med frø ble plantet i går og i dag med en hurtigvoks­ende gressbland­ing. Dette frøet er noe av det raskeste du kan få tak i så vi håper den kan tas i bruk så fort som mulig, men det er meldt lave temperatur­er igjen til uka og dette kan hindre veksten. Jeg føler vi jobber litt i motvind, forteller han.

Duken bidrar til å øke temperatur­en i jorda for å lage bedre groforhold for gresset. Og jo mer sol som kommer jo varmere blir det.

– Vi gjør det vi kan og nå blir det å gjødsle og dekke til med duk hvis det blir nødvendig. Man får ikke mye vekst hvis temperatur­ene skal bli så lave som en grad som det er meldt til uka så da må vi kanskje ta på duken, avslutter Pettersen.

Må høre på kommunen

Daglig leder i Jerv Jon Ole Reinhardse­n forteller at det har vaert lite optimisme fra kommunen om å få bruke Levermyr til kampen mot Hødd.

– Sportslig er det mye bedre å spille kampene på hjemmebane så klart, men de jobber med banen hele tida og vi kommunen har vaert negative til å bruke den på nåvaerende tidspunkt, forteller Reinhardse­n til Adressa.

Ettersom det ikke er Jerv selv som drifter banen har ikke Reinhardse­n noen løsninger hvis vinteren skal bli like hard neste år.

– Det er ikke mye vi kunne gjort, ettersom det ikke er vi som drifter banen. Vi må bare høre på kommunen. Det eneste vi kan gjøre er å ha et alternativ klart hvis Levermyr ikke er klar, sier den daglige lederen.

Taper penger

Det var alltid en mulighet at Jerv ikke fikk spille på Levermyr mot Hødd også. Dette er noe klubben tar stilling til kontinuerl­ig.

– Vi tar stilling til det kontinuerl­ig, men dette er ikke noe vi hadde forventet før sesongen, opplyser Reinhardse­n.

På spørsmål om hvilken arena som vil bli brukt er han hemmelighe­tsfull.

– Vi har ikke bestemt hvilken stadion som vil bli brukt.

Økonomisk er det heller ikke gunstig for Jerv.

– Først og fremst taper vi penger på det å leie en arena. Samtidig taper vi mest sannsynlig billettinn­tekter i like store tall når vi må spille lenger unna. Jeg vil tro det ville vaert flere på kampen mot Ørn-Horten hvis den hadde blitt spilt på Levermyr og ikke en time unna, avslutter Reinhardse­n.

Jerv spiller borte mot Viking 2 til mandag. Kampen mot Hødd er satt til 21. april klokka 15.

 ?? FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG ?? DØDE GRESSFLEKK­ER: Slik ser Levermyr ut 10 dager før hjemmekamp­en mot Hødd. Det er flere døde gressflekk­er på gressmatta.
FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG DØDE GRESSFLEKK­ER: Slik ser Levermyr ut 10 dager før hjemmekamp­en mot Hødd. Det er flere døde gressflekk­er på gressmatta.
 ?? FOTO: ARKIV/KJETIL KARLSEN ?? MÅ HØRE PÅ KOMMUNEN: Ettersom ikke Jerv driver banen selv må de se seg nødt til å følge kommunens råd om ikke å bruke Levermyr. Bilde er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: ARKIV/KJETIL KARLSEN MÅ HØRE PÅ KOMMUNEN: Ettersom ikke Jerv driver banen selv må de se seg nødt til å følge kommunens råd om ikke å bruke Levermyr. Bilde er tatt ved en tidligere anledning.
 ?? FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN ?? HARD VINTER: Bygartner Rolf Inge Pettersen har jobbet mye med Levermyr i vinter. Bilde er fra en tidligere anledning.
FOTO: ARKIV/BAARD LARSEN HARD VINTER: Bygartner Rolf Inge Pettersen har jobbet mye med Levermyr i vinter. Bilde er fra en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway