Grimstad Adressetidende

Rystet Arendal i cupthrille­r

Express viste muskler mot Arendal i cupkampen på Fevik Stadion onsdag kveld. Feviklaget kjempet seg tappert gjennom fire omganger, i en kamp som ble avgjort i ekstraomga­ngene.

- Fredrik Bjørklund fredrik.bjorklund@gat.no

(Express – Arendal Fotball 1–1 (0–1), 1–2 eeo. Se gat.no for flere detaljer) I en kamp hvor 4. divisjonsl­aget Express var store underdogs åpnet som ventet 2. divisjonsl­aget Arendal best og hadde mye ball, men de hvitkledde slet med å skape noe mot et Express som lå tett bak.

Express hadde lite å komme med mot et dominerend­e Arendal, men etter 23 minutter fikk Express en corner som endte med voldsomme rop om straffe, men uten gehør fra dommer.

Jevn kamp

Etter 36 minutter satt den for Arendal. Etter et innlegg på tvers inn foran mål kunne Haga sette den enkelt inn bak en utspilt Aagre Larsen. Dermed sto det 0–1 til pause.

Etter en jevnspilt åpning på andre omgang kom den lynraske ghaneseren Bernard Sarfo Twumasi fra Express frempå etter 52 minutter og satt den inn bak Arendalkee­peren. Sarfo Twumasi snappet ballen opp fra en uoppmerkso­m midtstoppe­r og satt den med venstre nedi hjørnet. Etter 70 minutter var det fortsatt en omgang som det ikke skjedde stort i. Arendal hadde mye ball, men klarte ikke skape noe som helst og Express luktet mulige ekstraomga­nger. Det sto 1–1 etter ordinaer tid og Express klarte dermed å kare seg til ekstraomga­nger.

Seks minutter ut i første ekstraomga­ng så gikk altså Arendal opp i ledelsen etter et flott innlegg og et enkelt hodestøt for nr. 9 på Arendal, Lille-Løvø. Dermed måtte Express fram i angrep igjen. Etter første ekstraomga­ng hadde Arendal full kontroll og det sto 2–1 til de hvitkledde etter 105 spilte minutter. Lite skjedde i andre ekstraomga­ng, men i det 115. minutt ropte Express-spillerne på straffe, men igjen uten å få gehør. Kampen endte 1–2 til Arendal Fotball og dermed endte cupeventyr­et for rødtrøyene fra Fevik i første runde mot Arendal.

– Stolt og imponert

Trener Steinar Berås er til tross for tap strålende fornøyd med innsatsen gutta hans la ned.

– Først og fremst er jeg stolt og imponert over den innsatsen som vi legger ned. Vi spiller oppimot det vi kan gjøre i dag og hadde vi hatt litt mer hell så kunne vi tatt det her, oppsummere­r Berås.

Berås avslører også at det ikke var vanskelig å motivere laget sitt før Arendal skulle komme på besøk til Fevik.

– Det å gire de opp til en sånn kamp som i dag, det gjør seg selv. Selv om innsatsen og motivasjon­en også var bra mot Våg så er det å spille en 1. runde kamp i cupen mot Arendal som er to divisjoner over oss så er det noe som gir litt ekstra, avslører treneren.

Express spiller sin neste kamp til lørdag klokka 16 borte mot Donn. Neste hjemmekamp er ikke før 27. april klokka 13.

?? FOTO: HELGE N. OLSEN ?? ENKEL SCORING: Det var ikke lett for keeper Marius Aagre Larsen å redde denne.