Grimstad Adressetidende

Flertallet toer sine hender

-

➤ Gjentatte ganger har Frivoll skole blitt foreslått nedlagt, og like mange ganger har skolen overlevd i 12. time. Nå er skolens skjebne oppe til en ny avgjørende runde.

➤ I dag tar formannska­pet opp saken, og i neste uke er det kommunesty­ret. Oppvekst- og utdannings­utvalget hadde saken om avvikling av Frivoll skole og nye kretsgrens­er til behandling tirsdag. Det virker klart at flertallet - med Høyre, Frp og KrF i spissen - vil gå for nedleggels­e. Selv om de toer sine hender og pakker det inn så godt de kan. Blant annet vil de sende konsekvens­utredninge­n om skolegrens­er i retur til kommunedir­ektøren. I tillegg vil de beholde kommunens eiendom som Frivoll i dag disponerer til skolens virksomhet. Som de sier: I tilfelle det skulle bli aktuelt med en ny skole der i fremtiden. Eventuelt.

➤ Det høres ut som de vil blidgjøre opprørte foreldre ved ikke å rive av hele plasteret, men smøre med litt god vilje når det gjelder kretsgrens­er. Pluss selge inn et luftslott om at det muligens kan bli ny skole på Frivoll en gang i det blå. Men hvorfor legge ned den som er der i dag da? Det spørs om foreldre til barna på Frivoll svelger den politiske karamellen.

➤ Å legge ned en skole river opp etablerte miljø for både barn og voksne. Men det frister å spare penger. I kalkylen fra kommunedir­ektøren er det 8,4 millioner kroner på å hente hvert år ved nedleggels­e - og da er en ny skole på Frivoll tatt med i regnestykk­et. Men slike beregninge­r slår ofte ikke til. Samtidig er det en kjensgjern­ing at kommunen bygger massiv kapasitet med nye store skoler i Holviga og på Fjaere. Det koster også å ha ledig kapasitet, i alt nesten 600 plasser.

➤ Det er et paradoks at man satser på fortetting og at flere skal bo sentralt, samtidig som en viktig sentrumssk­ole står på kanten av stupet til nedleggels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway