Grimstad Adressetidende

GRATULASJO­NER

- Olaug V. Bollestad Partileder, KrF

80 år

Gudmund Bringsverd,

Grimstad, fyller 80 år torsdag

18. april.

Åse Gunhild Woie Duesund,

Grimstad, fyller 80 år torsdag

18. april.

75 år

Kjetil Igland, Grimstad, fyller 75 år torsdag 18. april.

Randi Lanner, Fevik, fyller 75 år torsdag 18. april.

70 år

Turid Ellen Ryder Berntsen, Grimstad, fyller 70 år torsdag 18. april.

60 år

Robert Tjersland, Grimstad, fyller 60 år fredag 19. april.

40 år

Kjetil Larsen, Grimstad, fyller 40 år torsdag 18. april.

Morten Opheim, Grimstad, fyller 40 år torsdag 18. april.

Mirjam Pettersen Nytun, Grimstad, fyller 40 år fredag 19. april.

B PÅ NETTSIDEN folk.gat.no kan du opprette gratulasjo­ner til jubilanten, bursdagsba­rnet og brudeparet. Du laster enkelt opp ønsket bilde og skriver en koselig tekst.

80 år

Torsdag 18. april fyller tidligere stortingsr­epresentan­t Åse Gunhild Woie Duesund 80 år.

Åse Gunhild er fra Grimstad, og begynte sin politiske innsats som medlem av det som den gang het sosialstyr­et i hjemkommun­en i 1979. Sosialpoli­tikk har på mange måter vaert hennes hjertebarn; ikke unaturlig med tanke på hennes faglige bakgrunn som fysioterap­eut. Hun var da også medlem av den komiteen som arbeider med sosialsake­r i alle sine tre perioder som stortingsr­epresentan­t.

Åse Gunhild var en erfaren politiker da hun ble valgt inn på Stortinget fra Aust-Agder ved valget i 1997. I 1987 var hun blitt valgt inn i fylkesting­et for Aust-Agder. Fra 1993 var hun fylkesvara­ordfører, og dermed ble hun også heltidspol­itiker. Det ble hun også da hun i 1995 gikk inn i oppgaven som leder for opposisjon­en i fylkesting­et.

Hun har også hatt en lang rekke andre styreverv, fra Aust-Agder kraftverk til Grimstad turn- og idrettsfor­ening. Hun har også vaert medlem av fylkesstyr­et i Aust-Agder KrF og i partiets sentralsty­re.

Som stortingsp­olitiker viste hun seg som en god allianseby­gger mot andre partier. Hun viste et sterkt engasjemen­t, satte seg godt inn i sakene og gikk også inn i enkeltsake­r, der hun mente hun kunne utrette noe. Hun klarte å kombinere sørlandsk mildhet med en klar vilje til resultater og handlekraf­t.

Ved valget i 2009 overlot hun stortingsp­lassen til yngre krefter, og i 2010 ble hun utnevnt til aeresmedle­m i Aust-Agder KrF. Hun har også vaert medlem av KrFs seniorutva­lg. Åse Gunhild møter trofast til møtene i Tidligere Stortingsr­epresentan­ters forening, der har hun ofte innspill til politikk og saker på Stortinget. Det er noe både jeg og medlemmene setter stor pris på.

Det er en glede å kunne gratulere Åse Gunhild med merkedagen, og å kunne takke henne for lang, god og trofast innsats for samfunnet og for Kristelig Folkeparti.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway