Grimstad Adressetidende

Rotet bort poeng med dårlig start og sjansesløs­eri

Jerv sløste med sjansene mot Viking 2 på bortebane i Stavanger.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

(Viking 2-Jerv 2–1) Det ble seier i første serierunde da de gule og blå slo Ørn-Horten 1–0. Mandag ettermidda­g var det avspark på Viking stadion mellom Jerv og Viking 2.

Hjemmelage­t dominerte og ledet 2–0 til pause, men etter hvilen var Jerv langt bedre.

Scoret

Felix Schröter sørget for redusering i det 74. minutt, men til tross for flere gode sjanser ble det ikke flere scoringer. Heller ikke da innbytter Håkon Krogelien ble kastet frem som spiss i sluttminut­tene, selv om unggutten fikk hodet på ballen flere ganger.

Dermed må laget reise hjem fra Stavanger uten poeng i bagasjen. Neste kamp er hjemme mot Hødd 21. april.

Levermyr er imidlertid ikke klar for kampspill, og Jerv opplyser på sine nettsider at kampen skal spilles på Norac stadion i Arendal.

Jerv ligger på 8. plass i avdeling 1 i Postnordli­gaen etter to kamper. Viking 2 og Arendal ligger på topp med full pott.

Høydepunkt­er

Jerv startet slik (3–5–2): Øystein Øvretveit - Lucas Larade, Ange Mutsinzi, Mansour Gueye - Torje Wichne, André Richstad, Mathias Wichmann, Sivert Strangstad, Iman Mafi Felix Schröter, Peter Wilson.

Etter 16 minutter. Nesten for Jerv og Peter Wilson! Spissen drar seg rundt og forbi på høyresiden, og det er svaert naere at han kommer alene med keeper og får en kjempemuli­ghet, men en Viking-forsvarer henger på og får avverget så ballen triller inn til keeper.

23. 1–0! Der ligger den for hjemmelage­t, som har vaert best i innledning­en. Et innlegg fra høyre finner Olav Visted foran mål, og han setter hodet til og ekspederer ballen i mål.

26. 2–0! Hjemmelage­t øker ledelsen med en knallscori­ng fra Franco Osuru, som banker ballen opp i krysset fra distanse, og Jerv-keeper Øystein Øvretveit rekker bare å få opp en hånd. Han er borti ballen, men klarer ikke å forhindre scoring. Klarer Jerv å reise seg fra dette?

31. Der er det nesten scoring igjen for hjemmelage­t! Visted kommer til skudd etter et godt angrep, men Mansour Gueye blokkerer til corner. Jerv har i veldig liten grad vaert med på notene den første halvtimen.

42. Wilson på farten igjen! Den raske spissen spilles fri i bakrom og kommer til avslutning i god posisjon, men den er svak og enkel å redde for Viking-keeperen. Jervs største mulighet til nå.

46. Andre omgang er i gang. To bytter for Jerv: Mikael Ugland og Lars Markmanrud erstatter Sivert Strangstad og André Richstad.

47. Jerv går rett i angrep og får presset frem et hjørnespar­k. Det svinges inn av Mathias Wichmann, og etter litt klabb og babb kommer Schröter til skudd, men det går nesten rett til himmels og ut bak mål.

64. Jerv naermer seg noe. Først er det Wilson som tvinger frem en redning fra Vikingkeep­eren, før samme mann drar seg rundt på venstre, går ned til dødlinja og legger inn til spissmakke­r Schröter foran mål. Tyskeren går i bakken i duell med en motspiller og roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre.

69. Gult kort til Jerv-trener Lars Bohinen, som gir klar beskjed fra sidelinja om at han ikke er fornøyd med dommerens innsats i dag.

74. 2–1! Der klarer Jerv omsider å få ballen i mål etter mange forsøk. Mafi spilles gjennom på venstrekan­ten. Han går ned til dødlinja og legger inn foran mål. Der er Felix Schröter kald og rolig når han først vender bort en motstpille­r før han får avsluttet. Keeper redder, men på returen får tyskeren pirket ballen over streken.

80. Målscorer Schröter erstattes av Andreas Endresen.

84. Nå presser Jerv på! Iman Mafi klarer på utrolig vis å stupe frem og heade ballen tilbake i feltet med bakhodet i det et innlegg er på vei forbi alt og alle, og det ender med et skudd som reddes til corner.

85. Mafi har løpt seg ferdig for dagen og erstattes av Runar Hauge.

90.+2 Krogelien kaster seg frem og får hodet på et innlegg fra høyre, men klarer ikke å få ballen på mål. Slår hånden i bakken av skuffelse.

90.+4 Endresen får kampens siste sjanse når han får ballen i god posisjon, men skyter rett på hjemmelage­ts keeper. Like etter blåser dommeren av kampen.

.

 ?? FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG ?? SCORET: Felix Schröter satte inn redusering­en mot Viking 2. Bildet er fra generalprø­ven mot Fløy.
FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG SCORET: Felix Schröter satte inn redusering­en mot Viking 2. Bildet er fra generalprø­ven mot Fløy.
 ?? FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG ?? SEIER: Jerv slo Ørn i første seriekamp. I kamp nummer to ble det tøffere for de gule og blå.
FOTO: EIRIK AAMLID SOLVANG SEIER: Jerv slo Ørn i første seriekamp. I kamp nummer to ble det tøffere for de gule og blå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway