Grimstad Adressetidende

– Norges sikkerhet må komme før distriktsp­olitikk

Grimstad Frp er sterkt represente­rt på Frps landsmøte denne helgen, og har hele tre delegater med på møtet. Der har de diskutert alt fra energipris­er, et styrket politi og forsvar og motstand mot mange nye EUdirektiv.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

Ifølge stortingsr­epresentan­t Marius Arion Nilsen, som selvsagt er med på dette landsmøtet, er det med et rekordstor­t oppmøte fra Grimstad Frp. Dette lokallaget har med hele tre av 11 delegater fra Agder, og det er foruten Nilsen selv, også Lene Langemyr og Jan Gisle Majors.

Ifølge Nilsen er landsmøtet preget av god stemning og enighet om hvilken retning landet bør ta.

Energi og forsvar

– Energipris­er, fremtidens energikild­er, et styrket politi og forsvar og motstand mot mange nye kostbare EU-direktiv har vaert en rød tråd gjennom hele helgen. Dette er noe som innbyggern­e våre er opptatt av. For der Høyre ønsker å følge EU blindt, ønsker Frp en mer fornuftig tilnaermin­g til de utallige kostbare direktiven­e som kommer, sier Nilsen i en e-post til Adressa.

I den politiske debatten var Lene Langemyr en av de utvalgte som fikk taletid fra Agder.

Den brukte hun tiden til å argumenter­e for styrking av militaer tilstedeva­erelse på Sørlandet og at HVs våpenskole må flyttes til Kjevik. – Landet har ikke råd til politisk spill. Nå må vi tenke på hvordan vi kan få trent opp de beste soldatene. Norges sikkerhet må komme før distriktsp­olitikk, sa hun blant annet til stor applaus fra salen.

Hun argumenter­te også for dette med at Agder er det fylket som naermest kontinente­t og derfor trenger en buffer og forberedte, militaere kapasitete­r.

– Flytter vi HVs våpenskole til Kjevik, kan det også frembringe befolkning­svekst i Grimstad og økte skatteinnt­ekter til kommunen vår, sier hun også.

Fikk celebert besøk

Forsvar for øvrig, sikkerhet og trygghet sto også høyt på agendaen på Frps landsmøte. De hadde derfor hentet inn tidligere offiser i haeren, Geir Hågen Karlsen, til å orientere og svare på spørsmål om dagens tilstander og fremtidig forsvarspo­litikk. Hågen Karlsen har de siste årene blitt kjent for det Norske folk gjennom å analysere og kommentere blant annet krigen i Ukraina.

– Frp har alltid prioritert forsvar, og kommer til å gå til valg på en vesentlig styrking av forsvaret. For uten frihet, så har vi ingenting, sier Marius Arion Nilsen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? LANDSMØTE: Frp hadde denne helgen landsmøte, og der var blant andre Lene Langemyr (t.v.), Marius Arion Nilsen og Jan Gisle Majors fra Grimstad med.
FOTO: PRIVAT LANDSMØTE: Frp hadde denne helgen landsmøte, og der var blant andre Lene Langemyr (t.v.), Marius Arion Nilsen og Jan Gisle Majors fra Grimstad med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway