Grimstad Adressetidende

Ønsker satsing på kjernekraf­t

Mens formannska­pet er positive til kjernekraf­tverk i regionen, er Audun Lerøy Engesbak (FrP) helt klar på at vindkraft må vi styre unna.

- Baard Larsen baard@gat.no

En av sakene som ble behandlet av formannska­pet i sitt møte torsdag, var en invitasjon til å bli med i samlingen «Norske kjernekraf­tkommuner». Her er kommunedir­ektørens forslag til vedtak å si ja.

– Kommunesty­ret vedtar at Grimstad kommune blir medlem av Norske kjernekraf­tkommuner. Kommunesty­ret gir kommunedir­ektøren fullmakt til å koordinere Grimstad kommunes deltakelse i Norske kjernekraf­tkommuner Kostnaden på 20 000 kr dekkes i 2024 fra midler satt av til fond, naeringspo­litiske tiltak, formannska­pets lød forslaget.

Ap imot

disposisjo­n,

Det ble ikke noen stor debatt om saken, som skal endelig avgjøres av kommunesty­ret kommende onsdag. Bare Marit Grefstad (Ap) stemte imot forslaget til kommunedir­ektøren. Audun Lerøy Engesbak fra Fremskritt­spartiet, var på sin side veldig positiv til kommunedir­ektørens sak.

– Dette er en viktig sak som

Grimstad må vaere med på. Det er en stor strøm av energi ut av landet, noe som gir et press på denne regionen. Vi må ha nok strøm til vår egen befolkning og vårt naeringsli­v, sa Engesbak under den korte debatten om saken.

Tilrettele­gge

– Vindkraft til lands og til vanns, i form av vindturbin­er, er jeg helt imot. Derfor må kommunen bli med på denne satsingen. Ikke nødvendigv­is fordi vi skal ha kjernekraf­tanlegg i Grimstad, men for at det kan bli etablert i vårt område, legger han til.

– For øvrig føler jeg ordet kjernekraf­t kanskje kan gi folk feil assosiasjo­ner til atomkraft. Derfor velger jeg å omtale dette som alternativ kraftkilde. Dagens teknologi på dette området, gir stor kraftprodu­ksjon selv om det beslaglegg­er små områder, påpeker Engesbak.

Vedtatt mot stemmen til Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway