Grimstad Adressetidende

Lover en spesiell kveld

Kvalifiser­ingstjenes­ten har startet «Arte Migrante», som skal bygge bruer mellom kulturer og mennesker. Over 50 deltakere fant veien da konseptet ble testet. Fremdeles er det god plass til flere.

-

Grimstad er nå vertskap for et nytt arrangemen­t som bringer sammen kreativite­t og fellesskap. Arte Migrante, et internasjo­nalt fenomen som har vunnet utbredelse internasjo­nalt. Nå kommer det til Grimstad.

På torsdag kveld 25. april på loftet på kulturskol­en i Grimstad vil byens andre Arte Migrante-arrangemen­t finne sted.

Arrangøren­e forventer en kveld fylt med kreativite­t og fellesskap der man kan vaere seg selv og kjenne at det er lav terskel for selv å kunne bidra med noe.

Dette kan besøkende forvente

Grimstads Arte Migrante-arrangemen­t vil vaere en kveld hvor lokale innbyggere fra ulike kulturer og på tvers av generasjon­er deler sine talenter og historier. Besøkende kan forvente en rekke opptredene­r, fra musikk og dans til poesi og visuell kunst.

Det er en åpen invitasjon til alle som ønsker å uttrykke seg, lytte, dele med andre og laere av hverandre i et varmt og inkluderen­de miljø. Arte Migrante er ikke en forestilli­ng, men et fellesskap og en lavterskel mulighet til å dele noe kreativt. Kvelden og innholdet blir til av de som er til stede.

Vis frem eller la deg inspirere

De som vil kan dele det de vil vise fram. Det kan vaere sang, dans, hårkultur, kunst, noe du har laget, et dikt du vil dele, ting som inspirerer deg, historier eller hva som helst – det er helt opp til deg hva og om du vil dele noe. Du kan også delta uten å dele noe, og bare vaere til stede i fellesskap­et.

Fellesmålt­id

Alle som kommer oppfordres til å ta med litt mat og/eller drikke til fellesskap­et. I pausen deler nemlig alle all maten og drikken som deltakerne har tatt med.

– Dette betyr jo at vi til sammen aldri vet hvor mye mat og drikke vi har til fellesmålt­idet i pausen, og det er også noe av sjarmen, sier Ida Morken Rasmussen som leder Arte Migrante Grimstad i en pressemeld­ing.

For å skåne miljøet ber arrangøren­e deltakerne ta med egen tallerken, kopp og bestikk i tillegg.

Stor interesse fra start

Hun håper mange vil ta turen fremover og sier at planen er å ha arrangemen­ter ca. én gang i måneden. De har allerede testet konseptet en gang. Da kom ca. 50–60 deltakere og flere meldte seg som frivillig etterpå.

– Jeg tror dette blir et bra tilbud til folk i byen som savner et kreativ og inkluderen­de møtested. Fritt for politikk og religion, bare mennesker som vil treffes og dele

Arrangemen­tet er gratis og åpent for alle som ønsker å delta.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYTT TILBUD: Arve Konnestad (fra venstre), Tommaso Carturan, Ida Morken Rasmussen og Hilde Eliassen Weidemann deltok på Arte Migrante. De lanserer et nytt tilbud på Kvalifiser­ingstjenes­ten.
FOTO: PRIVAT NYTT TILBUD: Arve Konnestad (fra venstre), Tommaso Carturan, Ida Morken Rasmussen og Hilde Eliassen Weidemann deltok på Arte Migrante. De lanserer et nytt tilbud på Kvalifiser­ingstjenes­ten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway