Grimstad Adressetidende

Mener konsekvens­analysen om Frivoll er mangelfull

Leder av Grimstad INP, Paal Ove Sodefjed, vil kjempe sammen med Arbeiderpa­rtiet mot nedleggels­en av Frivoll skole.

- Paal Ove Sodefjed, Leder av Grimstad INP Odd Neset, Vara kommunesty­ret

Lesernes mening: Styremedle­m i Grimstad Arbeiderpa­rti, Anders Bjerkholt mener at folk flest i Grimstad vil legge ned Frivoll skole.

Dette basert på valgresult­atene fra forrige kommuneval­g, der hele 54 prosent av befolkning­en stemte på de fire partiene som ville «vurdere» å legge ned Frivoll skole.

Dette er vi i Industri- og naeringspa­rtiet (INP) ikke enig i. Etter vår mening er den påstanden å trekke valgresult­atet vel langt.

Flere påstander

En annen påstand fra Anders Bjerkholt er:

«Senterpart­iet og INP har uttrykt støtte for Frivoll skole, men når budsjettet for 2024 ble vedtatt i desember, stemte de i praksis for en prosess som ser ut til å ende med nedleggels­e».

Videre skriver Bjerkholt: «I kommunesty­remøtet 14.12.23 ble budsjettet vedtatt med følgende:

Frivoll skole – det iverksette­s umiddelbar­t en prosess for justering av kretsgrens­ene. Det igangsette­s en prosess for fremtidig skolestruk­tur hvor Frivoll skole vurderes nedlagt senest fra skolestart 2026. Sak om kretsgrens­er og skolestruk­tur legges fram for politisk behandling innen 2. tertial 2024.»

Konsekvens­analysen er mangelfull

Ja, det er riktig at INP stemte for dette budsjettet. Men legg merke til at det i teksten står «vurdert lagt ned fra skolestart 2026». Teksten sier ikke at Frivoll skole skal legges ned, eventuelt nedlegging av Frivoll skole og endringer av skolekrets­grensene skal først gjøres etter en omfattende konsekvens­analyse.

Vil kjempe sammen

En konsekvens­analyse som vi mener er mangelfull, som ikke tar høyde for nedskaleri­ng av Holvika skole til det aktuelle behovet for elevplasse­r i skolekrets­en.

Den Internasjo­nale skolen kan med fordel lokalisere­s til Landvik skole, hvor der er ledig kapasitet. Vi er derimot helt enig med Bjerkholt og Arbeiderpa­rtiet i det siste avsnittet i innlegget:

«Arbeiderpa­rtiet erkjenner utfordring­ene ved å vaere i mindretall, men det undergrave­r ikke vår vilje til å kjempe for saker vi tror på, som å bevare Frivoll skole. Det er en sentrumssk­ole det er behov for og det er neppe til det beste for barna å transporte­res ut av sentrum til andre skoler».

I saken om skolekrets­grensene og nedlegging av Frivoll skole vil vi kjempe sammen med dere i Arbeiderpa­rtiet.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? RETNINGSLI­NJER: Paal Ove Sodefjed (INP) mener konsekvens­analysen for nedleggels­e av Frivoll skole er mangelfull.
FOTO: MARTIN HAUGEN RETNINGSLI­NJER: Paal Ove Sodefjed (INP) mener konsekvens­analysen for nedleggels­e av Frivoll skole er mangelfull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway