Grimstad Adressetidende

Selger kjent holme: – Det er sjø hvor enn du ser

Hilde Humlebrek har vokst opp med barndomsso­mre på familiehyt­ta på Groosholme­n. Nå er den helt spesielle eiendommen lagt ut for salg.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Dette har vaert i familiens eie i mange år, bestefar kjøpte hele øya på midten av 1950-tallet. Vi er flere som eier, og det er derfor vi velger å legge den ut for salg. Vi blir så mange etter hvert. Det blir vanskelig å fordele både tid og bruk av den, sier Hilde Humlebrek. Hun eier eiendommen sammen med en bror og en kusine.

Vaert der siden barndommen

– Jeg har vaert der siden jeg var født, og har hatt mine barndomsso­mre der, og mine barn har hatt deres somre der. Der har de laert å ro og å svømme, de ble sjødyktige fra de var ganske små. Det måtte de jo, det var et sted man måtte passe på, sier Humlebrek.

Hun forteller om en tid hvor de naermest bodde i vannet.

– Det var mye lek og moro, og vi rodde over til Groos og kjøpte is der om sommeren.

Det er familien som eier de tre andre hyttene på øya.

– Nå selger vi den delen som vi eier sammen, sier hun.

Fantastisk plass

– Beliggenhe­ten er slik at du ser sjø hvor enn du ser. Det er en fantastisk plass. Dette er en sjeldent mulighet, det er ikke ofte en får sjansen til å kjøpe 1700 kvadratmet­er av en holme, med de fasilitete­ne som er der, sier eiendomsme­gler Tom Arthur Pedersen i DNB Eiendom om Groosholme­n.

Han viser til naerheten til fastlandet, solforhold­ene og en lang strandlinj­e, i tillegg til to brygger.

– Så dette er en virkelig sørlandspe­rle. Det er veldig gøy å få lov til å selge noe sånt, sier Pedersen.

Hytta i seg selv er bygd i 1955, men er renovert i 1988.

– Det er en typisk hyttestand­ard fra den tiden, med innlagt sommervann. Det er en enkel hytte, men det er beliggenhe­ten som er spesiell her. Det er plassen man selger, strandlinj­a og idyllen, sier Pedersen.

På eiendommen ligger også en sommerstue, nede ved bryggeanle­gget.

– Så her får du en veldig god pakke, dette er et ferieparad­is, sier Pedersen.

Stor interesse

Prisantydn­ingen ligger på syv millioner kroner.

I tillegg til de 1700 kvadratmet­erne får de nye eierne også en del av fellesarea­let, som er den ytterste delen av holmen.

– Og fra øya kan man ro over til Groos og friområdet der, Holvika båthavn er også i naerheten, og hele skjaergård­en, sier eiendomsme­gleren.

Eiendommen har vaert i familiens eie i mange år.

– De har hatt mange flotte somre her, sier Pedersen.

Lørdag er det visning, med båttur ut. Pedersen forteller at mange er interesser­t.

– Interessen har vaert bra, av en god blanding av lokale og folk utenbys fra. Og så er det en del som har vaert ute og sett på forhåndsvi­sning, og noen reiser ut selv. Jeg vil anta at den ikke står stå lenge på markedet, sier Pedersen.

Han viser til at det ikke er så ofte eiendommer med strandlinj­e selges.

– Her er man helt i vannkanten og tomleplass rundt deg. For dette er en romslig og stor tomt, med svaberg, brygge og sol. Du har et lite paradis, og kort vei til landsiden, sier Pedersen.

 ?? FOTO: EFKT ?? HOLME: Groos er en liten rotur unna hytta på Groosholme­n.
FOTO: EFKT HOLME: Groos er en liten rotur unna hytta på Groosholme­n.
 ?? FOTO: EFKT ?? FIRE HYTTER: På øya er det fire hytter, og det er den røde som er nå til salgs. Den ble satt opp på midten av 50-tallet.
FOTO: EFKT FIRE HYTTER: På øya er det fire hytter, og det er den røde som er nå til salgs. Den ble satt opp på midten av 50-tallet.
 ?? ?? SJØ: Det er sjø på alle kanter, strandlinj­e og to brygger. Eiendommen ligger med en prisantydn­ing på syv millioner kron. FOTO: EFKT
SJØ: Det er sjø på alle kanter, strandlinj­e og to brygger. Eiendommen ligger med en prisantydn­ing på syv millioner kron. FOTO: EFKT

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway