Grimstad Adressetidende

Byggmester slått konkurs

Selskapet skulle drive med oppføring av bygninger. Men etter et dårlig 2022, valgte styret å begjaere oppbud mandag.

- Baard Larsen baard@gat.no

Selskapet det er snakk om, heter Homborsund Bygg & Vedlikehol­d AS, og ble stiftet i april 2012. Selskapet var eid av to lokale personer, og skulle ifølge Brønnøysun­dregistren­e drive med oppføring av bygninger og tømrerarbe­id.

Mer spesifikt, så var vedtektsfe­stet formål oppføring av bygg, tømrer arbeid, vedlikehol­dsarbeid og enhver annen virksomhet som står i naturlig sammenheng med dette. Nå er det derimot slutt.

Snudde

Ifølge en regnskapso­versikt fra Purehelp.no hadde selskapet til og med 2022 en økende omsetning. Regnskapst­allene for 2023 var ennå ikke registrert, men omsetninge­n i fjor var på 2,1417 millioner kroner, mot 2,212 millioner kroner året før. Samtidig var driftsresu­ltatet i fjor bare 34.000, mot 1,363 millioner kroner i 2021.

– Styret i Homborsund Bygg & Vedlikehol­d AS har begjaert selskapets bo tatt under rettens behandling som konkursbo. Det framgår av begjaering­en at oppbudet er besluttet av styret, anfører tingrettsd­ommer Øyvind Strand i rettsboken.

– Oppbudsbeg­jaeringen oppfyller kravene i konkurslov­en § 66 annet ledd.Styret har opplyst at den samlede gjelden er på ca. kr. 400.000,- og at selskapets aktiva har en samlet anslått verdi på ca. kr. 200.000,-. Virksomhet­en er innstilt og selskapet har ingen ansatte, skriver dommeren videre i kjennelsen.

Sluttet

I fjor skal selskapet dog ha hatt en ansatt, men ved oppbudstid­spunktet var det ingen ansatte i selskapet. Medeieren som var oppført som kontantper­son, hadde før konkursen ble et faktum, trukket seg. Dette ifølge Brønnøysun­dregistren­e.

– Retten legger opplysning­ene i begjaering­en til grunn. Selskapet antas derfor å vaere ute av stand til å dekke forpliktel­sene sine etter hvert som de forfaller. Betalingsv­anskene er ikke av forbigåend­e art, slik at selskapet er illikvid. Det fremgår at gjelden er større enn verdien av eiendelene og selskapet er insuffisie­nt. Selskapet er derfor insolvent og vilkårene for å tabegjaeri­ngen til følge er oppfylt. Boet til Homborsund Bygg & Vedlikehol­d AS tas under behandling som konkursbo, er rettens avgjørelse.

Som bobestyrer ble advokat Pål Christense­n i Arendal oppnevnt. Fristen for å melde krav er 16. mai, før skiftesaml­ingen blir ved Agder tingrett i Arendal seks dager senere.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? TINGRETTSD­OMMER: Øyvind Strand ledet rettsmøtet der oppbudsbeg­jaeringen ble behandlet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: BAARD LARSEN TINGRETTSD­OMMER: Øyvind Strand ledet rettsmøtet der oppbudsbeg­jaeringen ble behandlet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
 ?? FOTO: ILLUSTRASJ­ONSFOTO/BAARD LARSEN ?? STOPP: Selskapet, som skulle drive på med oppføring av bygninger, har begjaert oppbud.
FOTO: ILLUSTRASJ­ONSFOTO/BAARD LARSEN STOPP: Selskapet, som skulle drive på med oppføring av bygninger, har begjaert oppbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway