Grimstad Adressetidende

Håper på nye etablering­er langs E18 her

Det nye industriom­rådet Berge moen syd k angi Grimstaden til vek stavn a e ring s virksomhet, men rene kontorbedr­ifter vil kommunedir­ektøren ikke ha der.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Mangelen på naeringsto­mter har i flere år vaert et tema i Grimstad. Omre industriom­råde er fortsatt et stykke unna å kunne bli realisert, men nå er et annet naeringsom­råde på trappene.

Mellom E18 og Morholtsko­gen ligger nemlig området som har fått navnet Bergemoen syd. Etter å ha vaert ute på høring er planforsla­get for det 160 mål store området klart til endelig behandling i kommunesty­ret.

Opptatt av innhold

Ved første behandling etterlyste kommunens plansjef Hans Tveitereid en tydeligere avgrensing­a v hva slagsnae ring s virksomhet m anser for seg i det nye området.

– Det er fint å ha et lager, men det gir svaert lite verdiskapi­ng og arbeidspla­sser. Naering kan vaere alt fra tung industri til noe i grenseland til besøksvirk­somhet, og det kan vaere håndverker­e. Dette er ved hovedinnfa­rten til Grimstad, så her bør man velge naering med omhu, sa han den gang,

Begrensnin­g

I saksfremst­illingen til politikern­e før vedtaks behandling­en tar Tveiter ei dopp nettopp dette, og kommer med en klar anbefaling.

Han påpeker at regulering­sforslaget­s om fremmestil vedtaks behandling foreslår lettindust­ri, håndverksb­edrifter, verksted, lager( ikke minilager/ lagerhotel­l), kontorer, spedisjon eller lignende innenfor planområde­t. Kommunedir­ektøren aksepterer i all hovedsak den foreslåtte fleksibili­teten, men anbefaler imidlertid å begrensemu­ligheten for kontoretab­leringer i området.

– Slik planforsla­get er utformet, vil det åpne opp for rene kontorbedr­ifter. I Grimstad ønsker vi primaert at kontorbedr­ifters plassering følger prinsippen­e jf. ABC-modellen, hvilket i klartekst betyr at de lokalisere­s i lokalsentr­ene/ kommunesen­trene eller Campus-området, skriver Tveitereid.

Noe kontor er ok

Samt i digerkjenn­erplansjef­en atna e ring s etablerer e bør kunne etablere en viss mengde kontorer, enten som tilknytnin­g til sin egen virksomhet men også for samlokalis­ering med andre mindre bedrifter.

Kommunedir­ektøren foreslår derfor at tillatt kontorvirk­somhetbegr­enset til maksimalt 20 prosent av de enkelte naeringsby­ggets totale bruksareal.

 ?? ?? NAERINGSOM­RÅDE: Bergemoen syd er navnet på planområde­t mellom E18 og Morholtsko­gen. Foto: Martin Haugen
NAERINGSOM­RÅDE: Bergemoen syd er navnet på planområde­t mellom E18 og Morholtsko­gen. Foto: Martin Haugen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway