Grimstad Adressetidende

Tenk om Reddalspot­etene ikkje kommer først

Reidun på Knibeheia kommentere­r et par saker som har preget nyhetsbild­et lokalt.

- Reidun på Knibeheia

KOMMENTAR: – E det ikkje skrekkelig det herre med potittene?

– Tenker du på det som sto i Adressa om at det sannsynlig­vis blir et uår, at det blir mangel på potitter både her til lands, i Europa og kanskje i heile verden?

Jau, det er jo ille nok at regnet og kulda har tatt knekken på eller forsinka settepotit­tene, men e tenker først og fremst på Slottet, at Harald og Sonja kanskje ikkje får de første potittene fra Reddal.

Nertur

Det ville jo vere en nertur av de store om bøndene på Jeren skulle komme først i mål, og servere nypotitter til de kongelige.

Og ille ville det au vere om ikkje det kan bli levert fra Reddal til bryluppet mellom Maerta Louise og han derre Dureksen. Det blir jo ikkje den samme stasen om potittene kommer fra Sørvestlan­det.

Mi får håbe at bøndene i Reddal hiver seg rundt og vinner kappløpet.

Johannes har jo i si tid som bonde henta tonnevis opp avjorda, og får han ikkje potitter til middaen, blir han lige sur som nordmenn som ikkje får kaffe om morraen. Det skulle bare mangle, det berører jo folkesjele­n! Kretsgrens­er og nerleggels­e Ellers har mi finlest side opp og side ner i månedsvis om kretsgrens­er og skolenerle­ggelse. Johannes gikk på grendeskol­e og e mitt i byen, så mi vett å naerskole betyr for trivsel og lokalmiljø.

Men så er sånn at har du levd ei stund i den herre kommunen, vett du at det regner med løfter og godrord fra politikern­e om barn og unges oppvekstvi­lkår når tida er inne for å sanke stemmer.

Nå vil de rive Frivoll skole, og noen mumler om at det en gang kan bli bygd en ny skole der. Og det er ikkje en gang 1. april!

Eksperter på økonomi

Som i mange andre sammenheng­er engasjerer folk seg i hopetall for å fortelle hva de venter av politikern­e de stemte på.

Det levende demokratie­t, viser det seg, lever bare heilt til politikern­e lukker ørene, og bare teller kroner og ører. At de er eksperter på å styre økonomien ser mi stadig eksempler på.

Som for eksempel de firkanta, trekkfulle og menneskefi­entlige blokkene av noen skoler, som de satte opp på 1960-tallet, og som nå må rives. De viser hvilket vidsyn og langsyn de folkevalgt­e har på økonomi.

Dere som enda har hukommelse, ikkje glem ved neste kommuneval­g hvem som stemte for hva i skolesager og andre sager.

Til slutt, mi leste at det hadde ramla av en vinge på ei vindmølle inne i landet et sted. Der var visst for kraftige vindkast i området. Mi vett åssen det kan blåse i Øvre Landvik, så det er jo noe å tenke på. God helg!

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway