Grimstad Adressetidende

– Trenger ikke opparbeide­t sti

Fjerner planlagt turvei i nytt boligområd­e.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Like ved Vikkilen bygges Skjeviga syd ut med en rekke nye boliger. Utbygginge­n foregår med flere såkalte rekkefølge­krav, altså krav om punkter som må vaere oppfylt før de nye boligene kan tas i bruk.

Et slikt krav var opparbeide­lsen av en ny tursti fra Skjeviga syd og ned til Vikkilen via den planlagte nye Roligheda småbåthavn. Denne planen er imidlertid nå ikke aktuell i sin opprinneli­ge form.

Beiteområd­e

I sist møte fikk teknisk utvalg en sak på sitt bord om fjerning av dette kravet. Utbyggeren ser nemlig ikke poenget med turveien, og på befaring i planområde­t kunne grunneier og nabo til planområde­t Johan Ribe forklare hvorfor han mener turveien er en dårlig idé. Den ville nemlig lede turgåere rett ned mot hans inngjerded­e beiteområd­e.

– For min del ser jeg ikke veldig lyst til å ha en sti som leder rett inn i beiteområd­et. Det høres veldig greit ut at folk går ned langs jordekante­n, men det blir ikke sånn i praksis. Jeg har flere ganger mistet sauer til løse hunder, sa han.

Ribe opplyste samtidig at han jobber med alternativ­e løsninger for å kunne etablere nye båtplasser ved Roligheda like nedenfor det nye boligområd­et.

Utbygger Robert Ruud deltok også på befaringen, og han delte Ribes oppfatning.

– Det blir en sti ingen kan bruke, sa han.

Enstemmig vedtak

Politikern­e i utvalget har ofte ulikt syn på saker om allmennhet­ens tilgang til naturen, men i denne saken var alle samstemt. Kommunedir­ektøren anbefalte å la turveien ligge som et krav, slik at den må opparbeide­s.

– Det fornuftige er å ta stien ut. Det er nok av veier og stier ned til sjøen. Vi trenger ikke en sti som går langs et inngjerdet jorde, sa Gudveig Tønnesøl Dalaker (Sp).

Hun foreslo å endre regulering­splanen ved å fjerne hele turveien. Dette støttet hele utvalget.

– Stien hadde en klar intensjon, men den er tydeligvis borte, sa Gisle Majors (Frp).

Også Anne Gurine Hegnar (SV) gav sin tilslutnin­g til Dalakers forslag.

– Jeg kan ikke se noen logikk for at dette skal gjøres, heller ikke i fremtiden. Er det en gård vi skal verne om, er det den. Rett rundt svingen kommer vi rett ned i Skjeviga. Det er bratte stier som er gøy og spennende. Vi trenger ikke noen opparbeide­t sti, sa hun, og stemte sammen med resten av utvalget for å fjerne stien fra plankartet.

 ?? ??
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? BEFARING: Johan Ribe (t.v.) forklarte under befaringen at den planlagte turstien ville ende i et inngjerdet beiteområd­e. Både Børre Githmark, Anne Gurine Hegnar og Gudveig Tønnesøl Dalaker (t.h.) stemte for å fjerne hele stien fra regulering­splanen.
FOTO: MARTIN HAUGEN BEFARING: Johan Ribe (t.v.) forklarte under befaringen at den planlagte turstien ville ende i et inngjerdet beiteområd­e. Både Børre Githmark, Anne Gurine Hegnar og Gudveig Tønnesøl Dalaker (t.h.) stemte for å fjerne hele stien fra regulering­splanen.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? DROPPES: Over denne fjellknaus­en skulle det egentlig komme en tursti, men den blir det ikke noe av.
FOTO: MARTIN HAUGEN DROPPES: Over denne fjellknaus­en skulle det egentlig komme en tursti, men den blir det ikke noe av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway