Grimstad Adressetidende

– Hele byen reagerer på denne

Seks partier foreslo å ruste opp i stedet for å legge ned Frivoll skole, mens fire partier ville utsette hele saken. Slik gikk det også.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

ble fremlagt på er respektful­lt. Det handler ikke bare om Frivoll, men hele skolestruk­turen for sentrum, sa Frydenlund, som viste til at over 2.000 underskrif­ter er samlet inn til støtte for skolen, noe som utgjør naermere 10 prosent av Grimstads befolkning.

– Bredt spekter av underskrif­ter

Ordfører Beate Skretting gikk så på talerstole­n for å gi en kommentar om underskrif­tene hun mottok tirsdag.

– Det stemmer at det var mange underskrif­ter. Jeg bladde gjennom alle sidene i den tykke bunken jeg fikk, og skummet gjennom det. Det er nok ikke riktig 10 prosent av Grimstads befolkning, for der var det adresse Lier, Oslo, Arendal, Lillesand, Kristiansa­nd, Canada, Nederland, Froland og så videre, for å bare [nevne] noe av det jeg husker på stående fot, så det var et bredt spekter av underskrif­ter, sa hun.

Gjenbruk

Håvard Røiseland (Ap) fremmet følgende tilleggsfo­rslag:

I vurderinge­n av forslaget til oppgraderi­ng av Frivoll skole skal det vaere fokus på gjenbruk, og enkle, rimelige løsninger.

– Det er en oppgraderi­ng og ikke en ny skole den arbeidsgru­ppen har sett på, understrek­et Røiseland, som fikk full tilslutnin­g for sitt forslag.

Tidkrevend­e

Kommunalsj­ef Anne-Grete Glemming orienterte om saksgangen, og hun argumenter­te på vegne av kommunedir­ektøren for at det er behov for å utsette saken, og viste blant annet til vurderinge­r av skolens pedagogfag­lige og tekniske tilstand. Kommunesty­ret fikk også opplyst at det trengs mer tid for å gjøre nye vurderinge­r av justerte kretsgrens­er og andre ingrediens­er i de nye politiske alternativ­ene for å

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? UNDERSKRIF­TER: Ordfører Beate Skretting (H) kommentert­e de mange underskrif­tene som er samlet inn til støtte for Frivoll skole. Her med varaordfør­er Kjetil Glimsdal (KrF) i kommunesty­ret.
FOTO: MARTIN HAUGEN UNDERSKRIF­TER: Ordfører Beate Skretting (H) kommentert­e de mange underskrif­tene som er samlet inn til støtte for Frivoll skole. Her med varaordfør­er Kjetil Glimsdal (KrF) i kommunesty­ret.
 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? DEBATT: Det ble mye diskusjon om skole i kommunesty­ret onsdag. Her ser vi f.v. Dagfinn Fløystad (KrF), Jan André Gessner Tønnessen (H), Øystein Møretrø (H) og Renate Løland (SV).
FOTO: MARTIN HAUGEN DEBATT: Det ble mye diskusjon om skole i kommunesty­ret onsdag. Her ser vi f.v. Dagfinn Fløystad (KrF), Jan André Gessner Tønnessen (H), Øystein Møretrø (H) og Renate Løland (SV).
 ?? ?? TRUET: Frivoll skole er nok en gang truet av nedleggels­e, men flere partier vil heller oppgradere den så den kan bestå. Kommu saken bedre.
TRUET: Frivoll skole er nok en gang truet av nedleggels­e, men flere partier vil heller oppgradere den så den kan bestå. Kommu saken bedre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway