Grimstad Adressetidende

Skuffet over ordføreren i Frivoll-saken

Shelley Veelo og Anja Sigrid Larsen har skrevet et åpent brev til ordfører Beate Skretting (H) etter at hun på talerstole­n i kommunesty­ret fortalte at Frivoll-aksjonen ikke bare har fått underskrif­ter fra folk bosatt i Grimstad, men også fra folk bosatt a

-

Lesernes mening: Kjaere ordfører.

Det er med svaert sinte og frustrerte tastetrykk vi sitter her og skriver dette brevet.

Vi fulgte ivrig med på kommunesty­remøtet og var forberedt på å høre mange og lange argumenter for hvorfor Frivoll skole bør legges ned. Vi forventet at våre innspill og høringssva­r ville bli vridd og vendt på eller rett og slett ignorert. Vi hadde til og med akseptert at hele saken sannsynlig­vis kom til å bli utsatt.

Det vi derimot ikke så for oss, var at ordføreren kunne finne på å latterligg­jøre innsatsen til barna som har jobbet på spreng for å samle inn underskrif­ter for å bevare skolen sin. At du følte deg berettiget til å bagatellis­ere underskrif­tskampanje­n vår - og med det avskrive stemmene til alle de som har uttrykt et genuint og i mange tilfelle helhjertet støtte for skolen vår - det burde du skamme deg for!

Gikk i tog

Dette er engasjerte barn og mange av dem forstår ikke hvorfor ordføreren vil stenge den flotte skolen deres. Vi har forklart og vi har prøvd å tale barnas sak. Vi har ønsket å vise at det er viktig å si ifra, bruke stemmene våre og ikke bare godta det vi ikke er enig i. Vi vil at de skal bli engasjerte medborgere når de en gang blir stor og for mange av oss er det viktig å vaere gode rollemodel­ler og vise dem hva man kan oppnå hvis man virkelig jobber hardt og står samlet!

Frivoll-barna var utrolig stolt over å ha samlet inn hele 2.110 underskrif­ter. De gikk samlet og syngende i tog ned til rådhuset for å overlevere dem og barna våre i 3. klasse var stolt over at de to fikk overrekke en tjukk bunke med underskrif­tsark til deg. Nå kjennes hele seansen litt bitter for vår del og vi gruer oss til at de får høre hva du har sagt om verdien av den innsatsen de og vennene deres har gjort på fritiden sin.

– Fortjener applaus

Frivoll-barna fortjener applaus og ros for det engasjemen­tet de har vist - ikke å bli møtt med hån for at ikke alle 2.110 underskrif­ter kom fra folk som bor i kommunen.

Skulle vi kanskje nektet dem å spørre tanter og onkler og besteforel­dre som bor i andre kommuner - eller land - om hjelp til å redde skolen sin? Skulle vi tatt fra menneskene som valgte å skrive under på oppropet vårt, deres rett til å vise at de støtter oss - uansett hvor i verden de befinner seg - bare fordi det ikke passer deg å få underskrif­ter som taler imot din mening om saken?

Vi har sett igjennom underskrif­tene - eller det vil si, vi har sett igjennom alle de digitale underskrif­tene. For de håndskrevn­e underskrif­tene ble samlet inn ved at barna gikk dør-til-dør med foreldrene i nabolaget og sto utenfor butikker her i Grimstad. Jeg regner ikke med at du bestrider bostedsadr­essen deres, vel? Men de digitale - de kan vi diskutere.

1.949 av 2.110 bosatt i Grimstad

Det har seg sånn at, av de 955 digitale underskrif­tene, er det 161 fra folk som bor i andre kommuner og land enn Grimstad og Norge - og når skolen vår har barn som stolt represente­rer hele 34 ulike nasjonalit­eter er jeg faktisk overrasket av at det ikke var flere! Det vil altså si at, av de 2.110 underskrif­tene - der 1.155 var håndskrevn­e og 955 var digitale - er 1.949 av dem skrevet av personer som bor i Grimstad kommune! Det er mange, mange flere enn de 300 foreldrene som har barna sine på Frivoll i dag - og vi setter uendelig stor pris på støtten de (OG de 161 fra andre kommuner) har vist oss!

Så, neste gang du syns det er passende oppførsel for en ordfører å gjøre narr av innsatsen til noen av sine yngste kommune-borgere - bare for å gjøre motstanden svakere gjør som vi sier til barna våre når det begynner å koke i topplokket og de føler seg fristet til å si noe de kommer til å angre på: stopp opp, tell til ti og tenk deg om!

Vi håper du velger dine ord med mere omhu neste gang! Med vennlig hilsen

Anja Sigrid Larsen og Shelley Veelo - To stolte mammaer til fem flotte tidligere, nåvaerende og fremtidige Frivoll-barn og initiativt­akere til underskrif­tskampanje­n: Ikke legg ned Frivoll skole!

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? OVERLEVERI­NG: Lilly Veelo og Sebastian Larsen Aas overrakte underskrif­tene til ordfører Beate Skretting og kommunalsj­ef Anne-Grete Glemming. Shelley Veelo (med mikrofonen og ryggen til) og Anja Sigrid Larsen (i bakgrunnen) dro i gang underskrif­tsaksjonen.
FOTO: MARTIN HAUGEN OVERLEVERI­NG: Lilly Veelo og Sebastian Larsen Aas overrakte underskrif­tene til ordfører Beate Skretting og kommunalsj­ef Anne-Grete Glemming. Shelley Veelo (med mikrofonen og ryggen til) og Anja Sigrid Larsen (i bakgrunnen) dro i gang underskrif­tsaksjonen.
 ?? HAUGEN FOTO: MARTIN ?? TOG: Det ble et langt tog da elevene gikk fra Frivoll skole til rådhuset for å si tydelig ifra i et forsøk på å redde skolen fra nedleggels­e.
HAUGEN FOTO: MARTIN TOG: Det ble et langt tog da elevene gikk fra Frivoll skole til rådhuset for å si tydelig ifra i et forsøk på å redde skolen fra nedleggels­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway