Grimstad Adressetidende

Bruker hele kroppen til å synge med

De kommer skravlende og leende inn døra til musikkromm­et, de 8 koristene fra Eide barnehage, fulle av forventnin­g til en ny gøyal korøvelse sammen med «de store» på Eide skole.

- Sølvi Kleiva Ugland Menighetss­kribent

En entusiasti­sk foreldregr­uppe har hentet dem i barnehagen og geleidet dem til musikkromm­et på Eide skole.

Dynamisk

Det er tidlig tirsdag ettermidda­g, rett etter skoleslutt og SFOstart for de øvrige koristene fra 1.- 3.klasse ved Eide skole. Her venter Trond & Trond, som ønsker velkommen i døra med smil og morsomme kommentare­r.

Snart er 22 sangere samlet til muntert navneoppro­p og dynamisk oppvarming i «prosjektko­ret» Her brukes armer og bein, hele kroppen og ikke minst sangstemme­n for å laere inn tekst og melodi. Smil og latter sitter løst hos både dirigent og alle de ivrige barna!

Prosjektko­r

Trond Wilberforc­e Vorhaug er initiativt­ager og dirigent for det nyetablert­e barnekoret. Han er musiker og forfatter, og jobber til daglig på Drotningbo­rg videregåen­de skole.

– Hvorfor prosjektko­r for de yngste barna?

Vi har ønsket å lodde stemningen, og se om det er interesse for å starte et barnekor i Eide. Derfor startet vi et prosjektko­r i høst, som øvde fram mot en opptreden på den tradisjone­lle lysmessa i Eide kirke. Mange ble med da, og nå på etterjulsv­interen har det strømmet til med flere. Nå er vi kommet opp i over 20 deltagere. Så dette lover godt. Målet er å starte barnekor for de yngste i alderen 4 til 9 år.

Alle sammen sammen

– Hvem står som arrangør av satsingen på barnekor?

Det er Eide menighet, og de bidrar med profesjone­lt personale. Trond Øgren Tellefsen og Geir Bjørknes Grande bytter på å akkompagne­re barnekoret på piano, og jeg står for innstuderi­ng og den pedagogisk­e biten! Vi legger stor vekt på sangglede gjennom et variert, lekende og alderstilp­asset opplegg rettet mot innøvelse av sangrepert­oar.

Øver dere frem mot noe spesielt nå i dag?

Vi øver frem mot en fremføring på gudstjenes­ten søndag 28. april i Eide kirke. Da skal prosjektko­ret delta på en gudstjenes­te som vi kaller «alle sammen sammen». Dette indikerer at alle aldre og mange grupper i menigheten bidrar og samles på denne søndagen.

Innholdet i de 45 konsentrer­te minuttene som korøvelsen varer, er avslappet og tettpakket med stor variasjon underveis der flere ulike aktivitete­r får sin plass. Barna synger og beveger seg, de forflytter seg i rommet, det er fruktpause med lesestund som andakt og avslutning med lek.

Supert samarbeid

Trond Øgren Tellefsen underviser i musikk på Ansgar høyskole og er for tiden vikarieren­de organist i Eide og Landvik. Han er erfaren musiker, og har vaert kapellmest­er i en rekke store prosjekter, blant annet i Fjaereheia.

Men du tar deg tid til å vaere pianist i et barnekor i lille Eidebygda vår?

Ja, det skal vaere visst. Dette er så utrolig meningsful­lt og det

gir masse tilbake! Og det er helt supert å samarbeide med den andre Trond! Visst er det svaert hektisk å holde koken i disse 45 minuttene, men så har jeg stor tro på bruk av musikk på ulike måter og for alle aldersgrup­per.

Sang er dynamitt

Alle barna i koret ser også ut til å stortrives, og mange vil svare på spørsmål om hvordan det er å vaere med:

«Fint at alle som liker å synge kan vaere med, å synge er som dynamitt fordi jeg blir så glad, vi laerer nye sanger, poenget er jo å synge sammen, danse, gjøre bevegelser og få opptre». Olava, Karen, Norah, Amalie, Helene, Mathea, Ingeborg og Thomas Matheo er alle ivrige etter å svare. Stemningen er på topp.

Fint med kulturtilb­ud i naermiljøe­t

Helene Hauge er mamma til Mari, og hun er en av foreldrene som følger barna fra barnehagen.

Hva tenker du om dette prosjektet?

Jeg setter stor pris på at barnehage, skole, kultur og kirke kan samarbeide om å få til dette. For oss foreldre blir det ofte svaert hektiske ettermidda­ger med mye logistikk som skal gå opp, så tidspunkt og opplegg er derfor helt topp. Tilbudet er jo valgfritt, i likhet med danse og musikktilb­ud i skolens lokalitete­r på ettermidda­gstid.

Så jeg håper virkelig at dette vil fortsette!!

 ?? ?? SANGGLEDE: Ekte og smittende sangglede hos koristene i 2. og 3 klasse - som er gode forbilder for de yngre i koret!
SANGGLEDE: Ekte og smittende sangglede hos koristene i 2. og 3 klasse - som er gode forbilder for de yngre i koret!
 ?? ?? PAUSE: Så roer vi ned med fruktpause, lesestund med gullkorn som dagens lille andakt.
PAUSE: Så roer vi ned med fruktpause, lesestund med gullkorn som dagens lille andakt.
 ?? ?? OPPVARMING: Barne varmer opp stemme og pust, med felles fokus og frislipp av energi.
OPPVARMING: Barne varmer opp stemme og pust, med felles fokus og frislipp av energi.
 ?? ??
 ?? ?? ENERGI: Fantastisk stemning og lek som avslutning på korøvelsen. Alle er i hundre.
ENERGI: Fantastisk stemning og lek som avslutning på korøvelsen. Alle er i hundre.
 ?? ?? TOMMELEN OPP: Trond Øgren Tellefsen (til venstre) og Trond Wilderforc­e Vorhaug var godt fornøyde med arrangemen­tet.
TOMMELEN OPP: Trond Øgren Tellefsen (til venstre) og Trond Wilderforc­e Vorhaug var godt fornøyde med arrangemen­tet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway