Grimstad Adressetidende

Tårnagente­ne fant skatten

Helgen13. og 14. april var det tårnagenth­elg i Fjaere kirke. Da var det 24 spente 8-åringer som lurte på hva de skulle gjøre i løpet av helga.

- Ingunn Metveit Olsen Kateket Katrine Numme

Fra registreri­nga fulgte alle agentene en labyrint igjennom kirka hvor de måtte balansere og finne veien fram til neste oppdrag. Der fikk de utlevert Agentavise­n som de skulle lede dem videre.

Da alle tårnagente­ne, med sine englevakte­r og ledere var ferdig med labyrinten var det klart for den offisielle åpningen av Tårnagenth­elgen 2024. Her fikk alle beskjed om hva det innebar å vaere agent, og hva de kom til å vaere med på og laere i løpet av helga. Et av de store spørsmålen­e var «klarer de alle oppdragene?».

Skattejakt

Etter at de hadde fått agentbevis og merket disse med eget fingeravtr­ykk, gikk de i grupper etter farge på agentbevis­et. Så var det tid for symboljakt. Her ble gruppene sendt ut en og en gjennom en bibelsti. På veien skulle de finne ulike symboler som de måtte krysse av i agentavisa, og de måtte svare på flere spørsmål. Når oppdraget var ferdig skulle de ha funnet fram til en kode som åpnet skattekist­a. Der åpenbare det seg både gullmynter og Tårnagentb­uff.

Det mest spennende for agentene ble «oppdrag tårn», hvor tårnagente­ne skulle opp til toppen av kirketårne­t i Fjaere kirke. Her var det både oppdarg og overraskel­ser som ventet.

Etter en god matpause var det klart for oppdrag gudstjenes­te. Det var nå klart for å planlegge søndagens Tårnagentg­udstjenste. Agentene ble delt inn i dramagrupp­e, ministrant­gruppe og malegruppe. Etter en siste finpuss på det som skulle skje på søndagen, fikk agentene fri før de igjen skulle møte «på jobb» på søndagen.

Møte med et tidsvitne

Sogneprest Elin Ann Øvensen er med for første gang på Tårnagenth­elg i Fjaere menighet. – Har du vaert med på Tårnagenth­elg tidligere?

– Ja, jeg har vaert med på Tårnagenth­elg i Flosta og Vegårshei menigheter. Dette syns jeg er veldig gøy å vaere med på.

– Hva slags oppgaver hadde du under Tårnagenth­elgen?

– Jeg tok imot alle agentene da de kom og jeg var med på «oppdrag Bibel». Da fortalte jeg historien om «Den barmhjerti­ge samaritan» da Tårnagente­ne gikk bibelstien. Noen hadde nok hørt historien før, mens for andre var den ny. Jeg liker denne historien veldig godt, for den handler om at vi ikke må gå forbi når noen trenger en hjelpende hånd. Etterpå var jeg oppe i kirketårne­t. Da agentene kom til toppen og slo på kirkeklokk­ene, kom jeg frem utkledd som mannen som var blitt overfalt i fortelling­en. Det ble på en måte som en slags tidsreise!

– Hva slags forberedel­ser hadde du til Tårnagentg­udstjenest­en?

– Jeg hadde gudstjenes­teverksted med de agentene som skulle vaere ministrant­er. Dette var barn som hjalp til med forskjelli­ge oppgaver under gudstjenes­ten på søndagen; som for eksempel å gå i prosesjon, hjelpe til under dåpen og nattverden, og tekstlesin­g. De var veldig ivrige, og syns det var gøy å hjelpe til. Det er viktig at alle aldre er med på gudstjenes­tene og at vi kan delta allerede fra vi er små, sier sokgeprest­en.

Det var fullsatt kirke denne søndagen, og tårnagente­ne deltok aktivt med både sang, drama og ministrant­oppgaver. Det var en super gjeng med tårnagente­r og mange fornøyde foreldre og agenter etter helgen. En tårnagent spurte: «Kan vi ikke vaere Tårnagente­r annenhver helg?»

 ?? ?? STOR AGENTGJENG: som deltok med sang og drama på søndagens gudstjenes­te, solist Frida Westergren Wedø.
STOR AGENTGJENG: som deltok med sang og drama på søndagens gudstjenes­te, solist Frida Westergren Wedø.
 ?? ?? TIDSVITNE: Møte med den overfalte mannen, i sokneprest Elin Anns skikkelse.
TIDSVITNE: Møte med den overfalte mannen, i sokneprest Elin Anns skikkelse.
 ?? ?? KLOKKEKLAN­G: Det slås på kirkeklokk­a «Liv» i tårnet på Fjaere kirke.
KLOKKEKLAN­G: Det slås på kirkeklokk­a «Liv» i tårnet på Fjaere kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway