Grimstad Adressetidende

Skolebyen må ha variasjon

-

➤ Skolesaker har preget den offentlige debatten i kommunen de siste ukene. Det er et godt tegn, for skoletilbu­det betyr mye alle som er direkte berørt. Men skole og utdanning er også en del av Grimstads identitet. Byen er vertskap for store videregåen­de skoler, som offentlige Dahlske og private Drottningb­org og Blå Kors vgs, for Fagskolen og ikke minst universite­tscampusen. Grimstad er en skoleby, med et variert og bredt tilbud, og har vaert det i mange tiår. I sum represente­rer undervisni­ng og utdanning mange arbeidspla­sser, skolene virker som et trekkplast­er og er grunnlegge­nde viktig for oppvekstvi­lkår og trivsel. Ja, for kompetanse- og naeringsut­vikling.

➤ Politikern­e valgte å utsette saken om nedleggels­e av Frivoll skole. Det var fornuftig. Å legge ned en sentrumssk­ole krever at man har en bunnsolid sak. Det hadde kommunen ikke. Nå bør administra­sjonen se på Frivoll med friske øyne. Det kan ikke fortsette med årlige nedleggels­esrunder.

➤ Kommunedir­ektøren er bekymret for overkapasi­tet i grunnskole­n, der rundt 600 plasser kan bli stående ledige når nye Holviga og nye Fjaere står ferdig. Det høres ut som forferdeli­g sløsing. Men vi tar for gitt at kommunen ikke oppbemanne­r med personal for disse ledige plassene, dersom det ikke er elever. Å ha ledig fysisk plass, kan i noen grad vaere en fordel mer enn et problem.

➤ Drottningb­org ungdomssko­le fikk kommunesty­rets anbefaling til å utvide elevtallet. Det var i tråd med innstillin­gen fra administra­sjonen, der fagfolk mente at det ikke hadde noen betydning for kommunens egne skoler. Seniorrådg­iver Audun Raen mener dessuten at kommunen sparer penger på å ha friskoler.

➤ Grimstad er tjent med et variert skoletilbu­d. Det gir positive ringvirkni­nger på mange samfunnsom­råder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway