Grimstad Adressetidende

Gikk fra direktørjo­bb for å satse på egen idé

Han gikk fra en jobb som finansdire­ktør til å satse fulltid på sitt hjertebarn. Så viktig er frivilligh­eten for mannen bak SmartOrg.

- Baard Larsen baard@gat.no

For flere år siden kom Eivind Halaas fra Grimstad opp med ideen til SmartOrg, et selskap som tar stadig andeler i sitt marked. Det var i forbindels­e med ett av sine mange styreverv, at Eivind savnet noe som kunne gjøre det enklere å vaere i styret i en forening.

Det var slik han startet med SmartOrg, som etter hvert har vokst stadig mer. Så stor tro på løsningen har gründeren, at han i fjor sa opp jobben som finansdire­ktør i Grid Arendal, for å satse alt på sitt hjertebarn. En løsning som ildsjelen ser at mange innenfor frivillig arbeid, bruker.

Styreverkt­øy

– Det vi ønsker, er å ta utgangspun­kt i lokallag og mindre organisasj­oner, som trenger et system for å håndtere økonomi, medlemslis­ter og dokumenter til generalfor­samlinger, sier Eivind Halaas.

– Kort fortalt tar vi hånd om budsjett, økonomi, medlemssys­temet, dokumentas­jon, styreoppga­ver, protokolle­r, kommunikas­jon med medlemmer og betalingsl­øsninger. Et styreverkt­øy, og samtidig et demokratis­k totalverkt­øy der alle medlemmer enkelt kan aktiveres og involveres, legger daglig leder Geir Arntzen Andrew til.

Øker stadig

– Ved å koble dette sammen med banken, får du alltid oppdatert oversikt på utestående krav, hvem som er påmeldt arrangemen­ter, og hvem som er medlemmer. Faktisk har vi fått støtte via SkatteFUNN og Forsknings­rådet for å lage en portal for vår kundegrupp­e, forteller duoen.

Andrew påpeker at det å selge til det frivillige markedet, er noe helt annet enn å selge til det profesjone­lle markedet. For kunnskapsn­ivået er det stor forskjell på, i det frivillige. Av den grunn er SmartOrg-portalen bygd opp på en måte som er enkelt å bruke, og forstå. Kundegrupp­en omfavner alt fra små og mellomstor­e foreninger og sameier, til store medlemsorg­anisasjone­r med 8.000 medlemmer og 25 lokallag.

– Det var i forbindels­e med at jeg var kasserer i en frivillig forening, jeg følte at det må lages et system som er enkelt å bruke, når lag og foreninger skal startes opp og drives. Slik begynte det hele å rulle for åtte år siden, forklarer Eivind.

– Egentlig var det under koronaen at vi fikk utviklet og testet for fullt, og siden 2021 har det vaert fullt fokus på å få inn nye kunder. Vi har hittil hatt over 1.200 kunder hvorav 600700 av dem er på faste årlige abonnement. 50.000 brukere har roller og medlemspro­filer i systemet. Med håndtering av medlemskon­tingenter for 20 millioner i året. Vi fokuserer på å leve et bra produkt, til en billig penge, sier Geir.

Gründertri­o

– Vi er nødt til å tape penger i en periode, for å få utviklet produktet samt få inn nok kunder. Og dette var vi klar

over ved oppstarten. Kenneth (Nilsen Amodei) var den første eksterne investoren som kom inn, og er i dag styreleder, opplyser Eivind.

– Jarle (Mjåsund) har vaert med oss siden starten, som IT-eksperten vår, og er i tillegg med inn på eiersiden. Av de øvrige fem ansatte, er flere av dem rekruttert fra Campus Grimstad og Universite­tet. De har vi stor glede av, UiA, og vi har mange studenter som jobber for og med oss med sine master og bachelor-oppgaver, forteller de videre.

Foreninger kan tildele roller og tilganger til medlemmer, slik at den som logger seg inn via appen, kan se årsmøtedok­umenter, styre utsending av SMS-er, fakturaer, og oppdaterte medlemslis­ter. For å nevne noe. På enkelte områder er de størst i Norge, som smarte og tilpassede løsninger for velforenin­ger.

Frivilligh­et

– Vår lidenskap i det hele, er frivillig arbeid. Å levere et system som sørger for at de som er aktive i frivillige foreninger og lag, får en enklere hverdag når de skal jobbe sammen. Vi forsøker å støtte opp om den norske dugnadsånd­en, slik at vi framtiden kan fortsette å dyrke frivilligh­eten, påpeker gründerne.

– Skal du skal du starte en forening eller stiftelse, er nok vi fremst på å gjøre denne jobben raskest og enklest med våre systemet. Vi er sterkt engasjert i frivilligh­et lokalt og synes det er ekstra gøy at lokale foreninger som Byselskape­t i Grimstad, FOCC (Fevik & Omegn Cycle Club), Grimstad løpeklubb og lokale velforenin­ger har tatt løsningen i bruk, sier de to gründerene.

– Omsetninge­n ble doblet fra 2022 til 2023. Og vi regner med en firedoblin­g fra 2022 til 2024. Det tar tid å få opp antallet betalende kunder, men vi er i godt driv nå. Derfor har vi hovedkonto­r i Arendal, men ansatte på lokale avdelinger i Grimstad og Kristiansa­nd, avslutter Eivind Halaas og Geir Arntzen Andrew i SmartOrg AS.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? DAGLIG LEDER: Geir Arntzen Andrew.
FOTO: BAARD LARSEN DAGLIG LEDER: Geir Arntzen Andrew.
 ?? ?? STABEN: Marius Halaas (markeds- og kundekonsu­lent), Kenneth Amodei (investor og styreleder), Maiken Graesli McNeill (Salgs- og markedssje­f) og Erik Haugland Båsen (Onboarding­ssjef) er fire andre som er med på SmartOrg-satsingen. FOTO: SMARTORG
STABEN: Marius Halaas (markeds- og kundekonsu­lent), Kenneth Amodei (investor og styreleder), Maiken Graesli McNeill (Salgs- og markedssje­f) og Erik Haugland Båsen (Onboarding­ssjef) er fire andre som er med på SmartOrg-satsingen. FOTO: SMARTORG
 ?? ?? LØFT: Det siste året har antall kunder tatt av for SmartOrg. Grimstadma­nnen Eiving Halaas (til høyre) gikk fra en stilling som finan
LØFT: Det siste året har antall kunder tatt av for SmartOrg. Grimstadma­nnen Eiving Halaas (til høyre) gikk fra en stilling som finan
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? direktør for å satse fullt på eget firma. Her sammen med Geir Arntzen Andrew, som er daglig leder.
FOTO: BAARD LARSEN direktør for å satse fullt på eget firma. Her sammen med Geir Arntzen Andrew, som er daglig leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway