Grimstad Adressetidende

Startet utbedring av vei som kunne kollapse

Beboere ytterst på Støle, så at fylkesveie­n blir i dårligere og dårligere stand. Lørdag luftet de bekymring for veikollaps. Mandag var utbedringe­ne i gang.

- Baard Larsen baard@gat.no

– På ytre Støle ligger det rundt 16 hus, i tillegg er det flere hytter her ute. Gjennom flere uker har fylkesveie­n begynt å falle ut og grunnmasse har rent ut under asfalten, skrev en grunneier til GAT i helgen.

– Asfalten henger i løse lufta. Nå er det så ille at skolebusse­n, brannbil og andre større kjøretøy i utgangspun­ktet ikke kan komme forbi. Det er bare et tidsspørsm­ål før resten av asfalten faller ned på i alle fall halve veibredden, la vedkommend­e til.

Bekymring

– Vi som bor her lurer snart på om det er vi som er ansvarlig for å reparere fylkesveie­n? Norge er et rikt land, men samtidig fryktelig fattig. Mesta kjører her flere ganger i uka. De satt opp kjegler her for flere måneder siden, stod det videre å lese i e-posten til GAT.

– Det graves her ute på Støle hele tiden, så det burde ikke vaere så vanskelig å få tak i en entreprenø­r. Det er behov for å grave opp, legge et nytt drenerings­rør og fylle igjen. Det meldt mye regn i løpet av søndagen. Så i verstefall er halve veien ødelagt til mandag, avsluttes det med bekymring for, i e-posten.

Er i gang

GAT klarte å få kontakt med rette person i Agder fylkeskomm­unes veiavdelin­g for en kommentar lørdag ettermidda­g. Men mandag i 9-tiden, kom meldingen om at skadene blir rettet opp i.

– Årsaken til at situasjone­n har oppstått på Stølevegen, er at en stikkrenne har brutt sammen. Arbeidet med å skifte ut denne, har startet opp i dag. Det er for øvrig ikke planlagt noen andre tiltak på Stølevegen i år, forteller seksjonsle­der drift veg ved Agder fylkeskomm­une, Rolf Ove Lunden, i en epost til GAT mandag.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MERKET: For en stund siden satt Mesta ut kjegler, for å vise at det er hull. Nå ber beboerne om at veien utbedres.
FOTO: PRIVAT MERKET: For en stund siden satt Mesta ut kjegler, for å vise at det er hull. Nå ber beboerne om at veien utbedres.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? FORFALL: Slik ser veien ut lørdag. Begge sider har store skader.
FOTO: PRIVAT FORFALL: Slik ser veien ut lørdag. Begge sider har store skader.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway