Grimstad Adressetidende

– Tror det vil bli bedre utover i sesongen

Selv om IK Start Kvinner vant første kampen om å vaere det beste kvinnelage­t på Sørlandet, mener Amazons kaptein Kamilla Bruhjell at de grønnkledd­e vil bli bedre utover i sesongen.

- Baard Larsen baard@gat.no

Svaret på hvem som er landsdelen­s beste kvinnelag i fotball, kunne vi få søndag ettermidda­g. Da tok Amazon Grimstad FK imot IK Start Kvinner i andre runde i 2. divisjon for kvinner.

Lagene har ikke møttes før, så det var spennende å se hvem som klarer å score det første målet i debutmøtet mellom det to lagene. Og hvordan poengforde­lingen ville bli. En spenning som egentlig ikke varte så lenge.

Tidlig ledelse

Etter 14 minutter scoret for øvrig gjestene fra Kristiansa­nd, og tok ledelsen. Målscorer var gultrøyene­s Anny Kerim-Lindland, som sørget for 1–0 til Start over Amazon Grimstad tidlig i første omgang.

Utover i første halvdel er det fortsatt bortelaget som har ballen mest, og virker til å ha så langt, god kontroll på spillet. Ina Andresen kom seg rundt på siden, og kunne bare legge inn, så det ble scoring. Men den ble annullert for offside, i det Andresen sendte avgårde pasningen.

På tampen av omgangen, ble det nesten enveiskjør­ing mot Amazons mål. Litt flaks, eller uflaks, avhengig av hvordan du ser det, gjorde at det ikke ble mål. Keeper Maria Bueie har så langt holdt hjemmelage­t rimelig inne i kampen.

Fortsatte kjøret

Vertene er litt mer med i starten av andre omgang, men fortsatt framstår Start-damene som det førende laget. Totalt har vi talt opp så langt, minst syv solide sjanser til bortelaget, som har gitt ett mål. Amazon har vel bare hatt en solid sjanse før hvilen, og en i andre omgang, til tross for at det i pausen ble byttet to spillere.

Caminda Olsen går ut, og erstattes av Inger Sophie Aasheim. Ida Jensen inntok benken etter pause, der Ida Marie Aarsnes Kjorstad kommer inn i hennes plass. I det lagene har passert halvspilt andreomgan­g, virker tempoet til å ha gått litt ned. Fortsatt med gjestene fra vest som det førende laget. De har hatt flere fine målsjanser, mens vertene har som nevnt så langt hatt en i andre omgang.

Det ble nytt spillerbyt­te for Amazon etter 63 minutter.

Grunnet magekrampe­r måtte Aasheim, som fram til da hadde gjort en solid innsats på banen, byttes ut. Inn kom Emilie Smådal . Kort tid etter, på et hjørnespar­k, klarer Starts innbytter Elise Ånensen Vindheim å overliste Amazons keeper. Det står 2–0 til gjestene.

Punkterte kampen

Om det var noe håp for poeng til hjemmelage­t etter spilte 65 minutter, forsvant dette håpet i der uret hadde passert 80 minutter. For da økte Start ledelsen til 3–0 over Amazon, etter scoring av Erika Hageberg. Kampen er på det naermeste punktert. Start er naermere 4–0 enn Amazon er redusering.

Så blåser dommeren i fløyta. Det ender med en sterk 3–0 seier til IK Start Kvinner, over Amazon Grimstad FK på Levermyr kunstgress.

– Start er flinke til å spille hverandre gode. Vårt lag er relativt nytt, og vi har ikke fått spilt så mye sammen ennå. Jeg tror det vil bli bedre utover i sesongen. Uansett har star

ten på sesongen vaert bedre i år, totalt sett, enn i fjor. I første omgang var vi dårlige, men så startet vi andre omgang mye bedre. De siste 30 minuttene klarte derimot Start å utnytte sine muligheter bedre enn hva vi gjorde, oppsummere­r Amazons beste spiller, keeper Kamillla Bruhjell etter kampslutt.

Amazon ligger på 6. plass av i alt 10 lag i kvinnenes 2. divisjon. Jentene har en seier og tre poeng etter to kamper. Neste kamp spiller Amaxzon borte søndag 5- mai mot Nanset i Larvik.

?? FOTO: BAARD LARSEN ?? NESTEN: Vertens keeper klarte akkurat ikke å snappe ballen. Dermed står det 2-0 til bortelaget.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? AMAZON: Her fører Alyssa Grivaz ballen, med Caminda Johanne Olsen som støtte.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? START: Bortelaget var best i gang. Her Ina Andresen, rett før gjestene blir blåst av for offside. Dermed slapp Amazon unna å havne to mål under.
FOTO: BAARD LARSEN START: Bortelaget var best i gang. Her Ina Andresen, rett før gjestene blir blåst av for offside. Dermed slapp Amazon unna å havne to mål under.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? SOLID: Beste spilleren på Amazon har vaert kapteinen, Kamilla Bruhjell. Her svevende til venstre i bildet.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? UTE: Amazons spiller hadde gjort en solid innsats, før hun måtte gå av banen med magekrampe.