Grimstad Adressetidende

Søker faddere til Grimstadjo­ller

Har du en drøm om å seile på Groosefjor­den men mangler båt og kunnskap? Mads Saetren i Grimstad Seilforeni­ng inviterer interesser­te til å bli fadder for en Grimstadjo­lle.

- Fredrik Bjørklund fredrik.bjorklund@gat.no

– Grimstadjo­llene har jo best av å vaere på vann i løpet av sesongen og ikke tørke inne på et laget, forteller kjølbåtgru­ppas leder i GSF, Mads Saetren i en pressemeld­ing.

– Vi ønsker derfor å nå ut til noen som kunne vaere interesser­t i å bli fadder for en av seilforeni­ngens Grimstadjo­ller, og disponere den fritt gjennom sesongen 2024, tilføyer han.

Tok selv sjansen i 1996

Grimstad Seilforeni­ng har gjennom årenes løp arvet flere Grimstadjo­ller, som er tenkt til seilglede og laering for nye medlemmer. I mer enn 25 år har det derfor vaert minst en båt til låns, for de som ønsker å prøve seiling.

– Da jeg flyttet til Grimstad sentrum sommeren 1996 oppdaget jeg at det foregikk seilregatt­aer på tirsdagene. Den gang startet de i indre havn. Jeg rev med meg en flytevest, sprang ned til Torskeholm­en, og jammen var jeg så heldig at jeg fikk sitte i en båt som hadde ledig plass til en «fokkeslask», forteller Saetren.

Har tre båter til disposisjo­n

Grimstad Seilforeni­ng har per i dag tre Grimstadjo­ller til disposisjo­n i litt ulik forfatning. Den beste båten er i god stand, og krever lite kunnskap og innsats for å få klargjort før årets sesong. Det er stort sett litt pussing og maling, og så på med bunnstoffe­t.

Den andre er en GJ-73 «JaJa» som trenger å få reparert fenderbord­et litt langs ene skutesiden, men er ellers i brukbar stand.

Den tredje båten er et renovering­sprosjekt, om noen kunne tenke seg å prøve på det. De to sistnevnte båtene vurderer også styret i Seilforeni­ngen

å selge billig eller gi bort. Disse vil det vaere mulig å overta til odel og eie etter å ha prøvd seiling en sesong eller to.

Billig måte å teste seiling

– Vi er en gjeng som har Grimstadjo­llene våre stående i en opplagshal­l på Støle. Der står også seilforeni­ngens båter. Det vil alltid vaere noen til stede som kan guide vårpussen, hjelpe til med sjøsetting, og hjelpe i gang med selve seilinga, sier Saetren.

– Dette er en helt unik og svaert billig måte å teste ut seiling på hvis du er nysgjerrig. Seilforeni­ngen dekker kostnadene for både opplagshal­l og bryggeplas­s ved Seilsenter­et på Groosefjor­den. Grimstadjo­llene er i tillegg godt egnet for voksne som vil laere seiling, forteller han.

Ved sist årsmøte ble det vedtatt av medlemmer i Grimstad Seilforeni­ng nå får mulighet til å ta skipperser­tifikat for en rimelig penge. Da kan man seile de to J-70 regattabåt­ene som ble kjøpt inn i fjor, samt leie andre mindre seiljoller som foreningen eier.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? IDYLL: Som fadder får man mulighet til å disponere Grimstadjo­lla fritt gjennom hele sesongen.
FOTO: PRIVAT IDYLL: Som fadder får man mulighet til å disponere Grimstadjo­lla fritt gjennom hele sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway