Grimstad Adressetidende

Solid borteseier tross transporth­inder

Det startet dårlig for Jerv, i bortekampe­n mot Sotra. De måtte tidlig bytte spiller grunnet skade. Så tok Peter Wilson grep. Og sørget for at grimstadla­get tok hjem seieren.

- Baard Larsen baard@gat.no

FK Jerv leder sin avdeling i 2. divisjon etter fire kamper med ni poeng. På andreplass ligger rivalen Arendal med like mange poeng, også de med tre seire.

Flytrøbbel

Søndag 5. mai tar Jerv i mot gjester fra Bergen, denne gang er det Brann 2 som kommer.

Lørdagens kamp gikk på Straume Sotra Stadion, som ligger på øygruppen vest for Bergen.

Kampen skulle egentlig ha startet klokken 14, men på grunn av kansellert fly fra Kjevik ble den utsatt til klokken 17. Dette meldte både FK Jerv og Sotra Sportsklub­b Fotball på Facebook.

Scoring

Lagene hadde ikke møtt hverandre i andredivis­jon tidligere, så det ble spennende å se hvem som ville sette det første målet. Og om gjestene fra Sørlandets solskinnsh­ovedstad klarte å ta med seieren sørover.

Dette var laget som starter for FK Jerv: Øystein Øvretveit, Mansour Gueye, Lucas Larade, Lars Markmanrud, Ange Mutsinzi, Iman Mafi, Torje Wichne, Mikael Ugland, Mathias Wichmann, Felix Schröter og Peter Wilson.

Lars Markmanrud gikk ut med skade etter 14 minutter, og

Håkon Krogelien kom inn. Et par minutter senere, fulgte Peter Wilson opp med å sende gjestene fra Grimstad opp i ledelsen. Kalddusjen fra starten av omgangen, var inntil videre glemt.

Smalt til

I et flott angrep i det siste ordinaere spilleminu­ttet i første omgang, hang ikke Sotras forsvar helt med. Peter Wilson snappet ballen, og satte den kontroller­t i mål. Wilson fikk seg en smell etter å ha blitt dobbel målscorer, men kom seg etter

hvert opp på beina.

Dermed gikk Jerv til pause med tomålslede­lse, mens Wilson gikk av banen bak vertenes mål.

Klar igjen

Men etter pausen var målmaskine­n klar for ny innsats, og han jaktet på et hattrick i kampen mot Sotra. En andreomgan­g som inneholdt flere gode sjanser til bortelaget. Blant annet med en solid målsjanse til Kroglien etter 60 minutter. Wilson hadde også hatt et par solide sjanser.

Men 20 minutter før full tid, ble han byttet ut med Andreas Endresen. Peter Wilson skulle få litt hvile, for Jerv hadde ha grei kontroll på kampen. Åtte minutter senere, er det Torje Wichne som må byttes ut med Runar Hauge. Dette på grunn av kramper, kunne det se ut som. Bohinen tok også av Mikael Ugland, samtidig som André Richstad kom inn.

Tross seks tilleggsmi­nutter, og alle byttene, hjalp det ikke for vertene. Det ble Jerv som stakk av med tre poeng og seier etter å ha scoret to ganger.

 ?? FOTO: ARKIV/HELGE N.OLSEN ?? TRØBBEL: Torje Wichne, her fra en kamp i fjor, så ut til å slite med krampe før han ble byttet ut.
FOTO: ARKIV/HELGE N.OLSEN TRØBBEL: Torje Wichne, her fra en kamp i fjor, så ut til å slite med krampe før han ble byttet ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway