Grimstad Adressetidende

Sikret opprykk etter knallseson­g uten tap

Grimstad Volleyball­klubb klatrer i ligasystem­et etter en imponerend­e sesong i 3. divisjon. Laget fra Grimstad vant 16 av 16 kamper, og er nå klare for å hevde seg i 2. divisjon.

-

Innsendt bidrag: Tredje divisjon i region Sydvest består av lag fra Flekkefjor­d i vest til Vegårshei i øst. Allerede tidlig i sesongen ble det klart at Grimstad Volleyball­klubb (GVK) ville kjempe i toppen da det ene laget etter det andre måtte se seg slått av de blåkledde fra Grimstad.

Anført av «nysignerte» Morten Asphaug, sanket klubben trepoenger­e i hele Agder, og det ble etter hvert klart at dersom man skulle kjempe om seieren dette året, så var GVK laget man måtte slå.

Unggutter imponerte på førstelage­t

Grimstad har to lag i samme serie der det ene laget er satt sammen av unge og lovende gutter. Det andre laget består stort sett av rutinerte ringrever som har vaert ute en vinternatt før. Det er det sistnevnte laget som har hevdet seg i toppen i årets sesong.

Heldigvis gror det såpass godt blant de unge, at noen av de beste ungguttene har fått mulighet til å prøve seg på førstelage­t med stort hell.

Full pott til jul

Både herrelaget og guttelaget har hatt en god sesong, men førstelage­t sin innledning var nok mest overbevise­nde. Til jul var serien halvspilt, og på åtte kamper hadde laget åtte seiere.

Laget fra Mandal så ut til å vaere laget som ville kjempe hardest med Grimstad om pokalen. Dette ble tydelig allerede i den tredje kampen for sesongen, hvor langet fra Mandal holdt følge med GVK helt til og med det femte settet.

Da var det stopp, og 3–2 seieren var i boks. Etter hvert viste Mandal og flere av de andre lagene i divisjonen en mer varierende form. Det skulle vise seg å bli skjebnesva­nger, for GVK fortsatte å vinne og vinne.

Sikret seriegull mot Mandal

Med fire kamper igjen av sesongen ble det klart at dersom

GVK klarte å ta poeng mot nettopp Mandal i den kampen var seriegulle­t sikret. Laget fra den fineste byen i Norge feide Mandal av banen med 3–0 seier, og seriegulle­t var et faktum.

Nå var fokuset å gå gjennom serien uten å tape. Så langt var 13 kamper spilt og 13 seiere innkassert. Etter en liten sliteseier, 3–2 mot Flekkefjor­d, og seier mot ungguttene på GVK 2 i den nest siste kampen, var det studentene fra universite­tet i Kristiansa­nd (KSI), som skulle prøve å legge en demper på feiringen til de blåkledde fra Grimstad.

Studentlag­et har hele sesongen kjempen i toppen av tabellen, og til siste kamp hadde de forsterket laget med spillere fra 2. divisjonsl­aget sitt. Det skulle vise seg at dette ikke var nok til å stoppe «toget» fra Grimstad. 3–0 seier og en perfekt sesong med 16 seiere av 16 mulige ar et faktum, og duskedamen­e på tribunen kunne slippe jubelen løs.

I en sesong med mange høydepunkt­er er noe av de gledeligst­e å se tilbake på det fantastisk­e samholdet og humøret som er i laget og klubben.

Spennende sesong i vente

Nå venter 2. divisjon og allerede nå er det mulig å stille på åpne treninger for de som vil prøve å spille seg inn på laget. Serien vil bestå av lag fra både Agder og Rogaland, og det betyr litt mer reising enn det som har vaert denne sesongen.

Vi i Grimstad Volleyball­klubb håper enda flere vil komme og se oss spille på et enda høyere nivå enn i fjor. Vi er tross alt på samme nivå i seriesyste­met som Jerv er i fotball.

Glenn Salvesen

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VINNERLAGE­T: Bak (f.v.) Ole Kristian Måga, Morten Asphaug, Arno Riefenstah­l, Glenn Salvesen, Jan Igland, Thomas Andersen og Joachim Hallgren. Foran (f.v.) Bendik Berg og Johannes Robinson har levert en knallseson­g i årets 3. divisjon. Nå står 2. divisjon for tur.
FOTO: PRIVAT VINNERLAGE­T: Bak (f.v.) Ole Kristian Måga, Morten Asphaug, Arno Riefenstah­l, Glenn Salvesen, Jan Igland, Thomas Andersen og Joachim Hallgren. Foran (f.v.) Bendik Berg og Johannes Robinson har levert en knallseson­g i årets 3. divisjon. Nå står 2. divisjon for tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway