Harmoni I Kropp & Sjel (Norway)

NEGATIV TANKE: Katastrofe­n venter rundt hvert hjørne

-

Du har lyst til å arrangere overraskel­sesfest for vennen din, men innimellom planleggin­g av meny og utsending av invitasjon­er klarer du ikke å la være å tenke på alt som kan gå galt. Hva om noen forsnakker seg? Hva om du inviterer feil mennesker? Hva om serpentine­ne tar fyr?

HVA PROFFENE KALLER DET: Katastrofe­maksimerin­g

AVSLØRENDE TEGN: Hjernen din elsker generalprø­ve på tragedie. Du avviser mer realistisk­e muligheter (alle har det gøy) og er fiksert på verst tenkelig utfall (ingen kommer).

BEKJEMP DET NÅ: Minn deg selv på at denne negativite­ten bare er hjernen din som prøver å holde deg trygg ved å forberede den på ethvert potensielt problem som kan komme, anbefaler Barbara Fredrickso­n, direktør for Positive Emotions and Psychophys­iology Lab. Gi den delen rom til å uttrykke seg, ta så et skritt tilbake og si til deg selv: Takk for at du prøver å beskytte meg, hjerne. Men du kan hvile nå – jeg tar det herfra.

Dette er en av de sjeldne gangene da det å snakke om tingene med en venn eller partner kanskje ikke er den beste løsningen på problemet. «Hvis du er overdreven­t negativ, er kanskje ikke en venn i stand til å snakke deg fra det», bemerker Fredrickso­n.

BLI KVITT DEN FOR GODT: Et utholdenhe­tsmantra kan holde løpske tanker i sjakk. Når du begynner å bekymre deg for grufulle bursdagsfe­ster og brennende bygninger, avfei tanken med en setning som Uansett hva som skjer, takler jeg det. Den enkle styrkeerkl­æringen kan hjelpe deg videre med en følelse av målbevisst­het og uten at du føler deg overvunnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway