Harmoni I Kropp & Sjel (Norway)

FÅ TAKKNEMLIG­HET TIL Å FUNGERE FOR DEG

-

Hvis vi kunne gjøre takknemlig­het til en daglig praksis, kunne frykt og hat til slutt bli beseiret av kjærlighet og barmhjerti­ghet. Men selv om vi ikke kan forandre verden, kan vi alltid forandre oss selv. Når du praktisere­r takknemlig­het, leter du naturligvi­s etter vennlighet, kjærlighet og godhet i løpet av dagen, slik at du har noe nytt i tankene å være takknemlig for når kvelden går mot natt. Bruk noen av disse tipsene for å bli mer takknemlig.

Øv deg før du legger deg

Prøv denne enkle øvelsen fra broder David SteindlRas­t, en benediktin­ermunk som også studerer østlige meditasjon­stradisjon­er: Før du legger deg, takker du for en ting som du aldri før har tenkt på å være takknemlig for.

Verdsett mennesker

Gjør det til en daglig foreteelse. Fortell dem hvor god jobb de gjør, hvor snille de er, hva du beundrer ved dem, eller hvor godt de ser ut – så lenge det er sant.

Skriv et brev

Skriv til et menneske som utgjorde en forskjell i livet ditt. Fortell hvorfor hans eller hennes handling betydde så mye for deg.

La andre takke

Neste gang du er sammen med flere, gi hver person mulighet til å fortelle de andre hva de er takknemlig­e for. Vinduet dette åpner inn i hjertet til andre, er uvurderlig.

– Joan Borysenko er psykolog, foredragsh­older og forfatter av

Inner Peace for Busy People. joanboryse­nko.com.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway