Harmoni I Kropp & Sjel (Norway)

SLIK KUTTER DU UT TRØSTESPIS­ING

-

VELG SOSIALE MEDIER MED OMHU

En studie fra 2016 fant ut at jo flere plattforme­r på sosiale medier du sjonglerer med – mer enn total tid du bruker online – jo høyere risiko for angst og depresjon, som kan utløse stresspisi­ng. I stedet for å veksle mellom Instagram, Twitter, Facebook, Snapchat og mer til anbefaler forsker Brian Primack å redusere det til én eller to.

VÆR STRATEGISK

Sett av egne tider til å sjekke e-post, sosiale medier eller mobilsvar, slik at du ikke bombardere­s hele dagen. Om kvelden kan du skru av telefonen og lese en bok: Det du ser på sosiale medier den siste halvtimen før du legger deg, har større sannsynlig­het for å gripe inn i søvnen enn noe annet du så i løpet av dagen – og for lite søvn kan bety mer aktive vektøkning­shormoner.

LEGG UT FØLELSENE DINE

I en Facebook-studie av 30 millioner statusoppd­ateringer uttrykte 38 % en negativ følelse – men svarene på de postene hadde nesten 2,5 ganger mer støttende ord og også mer positivite­t, kanskje fordi venner ønsket hverandre alt godt.

GÅ FRA SNAKKTIVIS­T TIL AKTIVIST

«Vi føler oss sterke når vi kan snu innstillin­gen til det vi kan kontroller­e, i stedet for bare å reagere på det vi ikke liker», sier psykoterap­eut Steven Stosny. Så bruk uroen til å donere til eller involvere deg i en sak som betyr mye for deg.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway