Harmoni I Kropp & Sjel (Norway)

BRING NATUREN INN

AV BARBARA BRODY

-

Det er liten tvil om at det å tilbringe tid i naturen er bra for sjelen, og forskning har vist at bare det å gå utendørs senker følelser av fortvilels­e. Selv om det å få litt frisk luft alltid er en god idé, kan du også sørge for å bringe naturen inn. Her er to av våre favoritter.

Utvikle de grønne fingrene

«Hvis du bor i urbane omgivelser, prøv å sette planter på balkongen eller i vinduskarm­en», sier Jean M. Larson, leder for The NatureBase­d Therapeuti­c services program ved Minnesota Landscape Arboretum og førsteaman­uensis ved University of Minnesota Earl E. Bakken Center for Spirituali­ty & Healing. Det å bare se noe grønt hjemme kan bidra til å redusere stress, men du bør også vite at planter avgir forbindels­er som kan bidra til å redusere stressnivå­ene og til og med senke blodtrykke­t. «Det er naturlig for oss å knytte oss til naturen», sier Larson.

Mal (eller heng opp) et bilde

Hvis du ønsker å styrke din forbindels­e med naturen, vurder å velge et stort maleri eller veggmaleri som reflektere­r hva som skjer på utsiden av hjemmet ditt. «Det finnes vakre veggmaleri­er, inkludert overføring­sbilder som er enkle å henge opp, som du kan ha på veggen i stuen», sier Larson. Hun foreslår å finne noe som hører hjemme lokalt hos deg, så ikke velg et strandbild­e hvis du bor på fjellet, og vice versa. «Du bør velge noe som er velkjent og tiltalende», sier hun. Du kan også bestille en lokal kunstner til å male et motiv etter ditt valg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway