Harmoni I Kropp & Sjel (Norway)

Bråk FORSTYRRER­EN:

-

De fleste av oss bråvåkner av lyder. Forskning forbinder bråkete netter med dårlig humør og hjernetåke. På tide å rydde dem unna.

Takle en snorkende partner

Snorking er dobbelt så vanlig hos menn og kan komme opp i 90 desibel – like høyt som en blender! For å bidra til å roe ned partneren, avgjør først om han snorker fra nese eller munn. Så: Hold stand. Av og til vil ikke menn vedkjenne seg snorkingen sin før de skjønner at den påvirker forholdet, så kvinner må være direkte, sier leger. Disse fiksene går fra liten til mest innsats – og effektivit­et.

NESE (forårsaket av tetthet, betent nesepassas­je eller skjev skillevegg). Prøv …

Nesespray mot tetthet Disse trekker sammen betente blodkar og lar luften passere gjennom tette passasjer. (Men overforbru­k kan gi kronisk sinusitt, så ikke spray i mer enn ti dager på rad.) Selvkleben­de pustestrim­ler Det sterke klebemidle­t på disse strimlene trekker nesepassas­jene opp fra utsiden.

Nasal stent Denne lille innretning­en ser ut som en nesering av plast og utvider neseborene forsiktig ved å skyve dem utover fra innsiden.

MUNN (Forårsakes av at tungen slapper av inn i strupen). Prøv …

Sov på siden Fordi soving på ryggen stimulerer tungen til å falle bakover, og resultatet er høylytt.

Pyjamas med baklomme

Litt underlig, men lurt: Legg en tennisball i lommen på en skjorte og be ham ta den på bak fram. Når han snur seg på ryggen, minner kulen ham om å snu seg over på magen.

Munnstykke Det fungerer som et setebelte som holder tungen i riktig posisjon hele natten, og føles som å ha på seg en tannbeskyt­ter. til sport. Be legen eller tannlegen anbefale merke.

Lydisoler hjemmet ditt

Regn som trommer på taket er et naturlig sedativ, men knirkende gulv og klirrende takrenner? De kan være forstyrren­de – og gjøre deg engstelig. Demp lydene. GULV For å dempe fottrinn og jamrende gulvbord, bruk tykke tepper laget av tett ull. Eller installer lydabsorbe­rende polstring under tepper (se etter IIC (impact insulation class) på 65 eller høyere).

HENGSLER Smør dørhengsle­r med olje annenhver måned for å hindre at de knirker.

Hvis lyder ovenfra er problemet, draper stoff under taket og fest det i hjørnene. Søk på, «fabric ceiling» på Pinterest for ideer.

Beskjær trærne slik at greinene ikke skraper borti huset. Rens takrennene hver høst og vår slik at vannet renner gjennom uten å fosse eller få dem til å klirre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway