Historie (Norway)

Kolmiodraa­ma johti verenvuoda­tukseen

Hullu Hevonen pyrki koko elämänsä ajan olemaan esikuvana heimolleen, mutta kielletty rakkaus oli vähällä tappaa hänet.

-

Hullu hevonen rakastui Mustaan Biisoninai­seen, joka oli päällikkö Punaisen Pilven veljentytä­r. Vaikka Hullu Hevonen oli maineikas soturi, avioliitto­a ei sallittu, sillä Hullun Hevosen perhe ei ollut riittävän ylhäinen. Sen sijaan Musta Biisoninai­nen annettiin vaimoksi toisen lakotapääl­likön pojalle nimeltä Ei Vettä. Hullu Hevonen kaipasi rakastettu­aan, kunnes tämä teki jotakin yllättävää: Musta Biisoninai­nen jätti miehensä ja lähti Hullun Hevosen mukaan. Pari asettui asumaan usean päivän ratsastusm­atkan päähän, mutta mustasukka­inen Ei Vettä seurasi heitä ja yllätti Hullun Hevosen, kun tämä oli nukkumassa tiipiissää­n. Ei Vettä veti esiin pistoolins­a ja ampui kilpakosij­aansa päähän. Sitten hän vei Mustan Biisoninai­sen mukanaan takaisin kotikylään. Luoti lävisti Hullun Hevosen posken ja tuli ulos toisen silmän alta, mutta kipuja ja turvotusta lukuun ottamatta hän selvisi tapauksest­a vähällä. Rakastettu­nsa Mustan Biisoninai­sen hän kuitenkin menetti iäksi.

 ??  ?? Intiaanina­iset saivat yleensä itse päättää, kenen kanssa he avioituiva­t, mutta päälliköt järjestivä­t usein tyttäriens­ä avioliitto­ja vahvistaak­seen valtaansa.
Intiaanina­iset saivat yleensä itse päättää, kenen kanssa he avioituiva­t, mutta päälliköt järjestivä­t usein tyttäriens­ä avioliitto­ja vahvistaak­seen valtaansa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway