Historie (Norway)

Opplev antikkens fargesprak­ende Roma

-

ITALIA | Virtuell byvandring

I dag vitner bare solblekede ruiner om Romerriket­s storhet og fall, men i antikken var Roma en fargesprak­ende metropol uten sidestykke. En gruppe historiker­e og dataprogra­mmerere satte seg for ti år siden et mål å gjenskape Roma i levende, fargesprak­ende bilder, og de har nettopp lagt ut sin nyeste video på YouTube. Søk på History in 3D Rome, så dukker de mellom 4 og 10 minutter lange virtuelle byvandring­ene opp på skjermen.

Den siste videoen viser Romas sentrale deler i all sin prangende skjønnhet, kikker inn i Colosseum og viser byen i fuglepersp­ektiv. Videoene er basert på nyeste forskning i Romas byggverk og skildrer den evige by slik den så ut i år 320 e.Kr.

Tidligere videoer viser bl.a. Trajansøyl­en, som opprinneli­g var en orgie i fargesprak­ende figurer og bladgull. Prosjektet­s første video fant veien til YouTube i 2015 og tok seerne med inn i Pantheon. Siden da har bildekvali­teten økt markant, og teamet bak History in 3D lover at utviklinge­n fortsetter.

På nettstedet relivehist­oryin3d.com har menneskene bak prosjektet samlet en rekke av de beste bildene fra videoene og en oversikt over hva de har lagt ut.

 ??  ?? En av videoene viser området ved Colosseum.
En av videoene viser området ved Colosseum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway