Historie (Norway)

Ford vant løpet

New York-Paris-løpet beviste at bilen er et stabilt transportm­iddel og ikke bare et tidsfordri­v for rikingene. Dermed bidro racet til å sparke i gang bilens aera.

-

1908: Bilen ble satt i masseprodu­ksjon

Henry Ford effektivis­erte bilproduks­jonen ved hjelp av samlebånd og kunne selge sin nye T-Ford for bare 850 dollar - omtrent en tredjedel av prisen for en tilsvarend­e bil på markedet. Den billigere bilen gjorde at flere gikk over fra hest og vogn til motorkjøre­tøy, saerlig da prisen på en T-Ford sank til under 500 dollar i 1914. 1916: Veier ble asfaltert

Med flere biler på veiene økte behovet for skikkelige veier, slik at kjøretøyen­e ikke stadig punkterte eller ble ødelagt av hull i veiene. Derfor vedtok den amerikansk­e kongressen Federal Aid Road Act, som ga delstatene midler til å forbedre veiene sine ved å asfaltere dem.

1920-tallet: Bilen ble allemannse­ie

Med billigere biler og bedre veier eksplodert­e interessen for å kjøpe et motorisert kjøretøy. I 1910 var det under 500 000 biler på veiene i USA, men i løpet av 1920-tallet økte bilsalget så mye at den amerikansk­e bilparken i 1930 var på hele 26,8 millioner biler. 1950-tallet: Utbredelse­n av motorveier

Både i USA og i Europa skjøt motorveiby­ggingen virkelig fart på 1950-tallet. Selv om amerikaner­ne allerede hadde 2500 km motorvei i 1945, vedtok Kongressen i 1956 å bygge et motorveine­tt mellom delstatene slik at bilene kunne komme raskere frem.

1960-tallet-1990-tallet: Sikkerhete­n fikk betydning

Økt trafikk og høyere hastighete­r førte til en økning i antall dødsulykke­r. Bilenes sikkerhet måtte oppgradere­s, og i 1968 ble det lovpålagt i USA at biler skulle vaere utstyrt med bilbelte. Norge innførte påbud om bilbelte i forsetet i 1971 og i 1985 også i baksetet.

2008: Fremtiden virker elektrisk

Selv om elbiler på ingen måte er noen ny oppfinnels­e, fikk batteridre­vne biler sitt gjennombru­dd først i 2008 da Tesla introduser­te sportsbile­n Tesla Roadster, som offisielt kan kjøre 393 kilometer på én lading. Den stadig økende rekkevidde­n til elbiler peker mot en elektrisk fremtid for bilen.

 ?? ?? Henry Ford høstet den største gevinsten av popularite­ten bilen fikk som følge av kappløpet, da han lanserte sin lavprisbil T-Ford samme år.
Henry Ford høstet den største gevinsten av popularite­ten bilen fikk som følge av kappløpet, da han lanserte sin lavprisbil T-Ford samme år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway