Historiens Vakreste Byggverk

Angkor Vat

- Siem Reap, Kambodsja

Utforsk 400 kvadratkil­ometer med templer, monumenter og utsikt.

Angkor Vat strekker seg over 400 kvadratkil­ometer og er et av de mest betydnings­fulle og imponerend­e arkeologis­ke stedene i Sørøst-Asia. Det enorme tempelområ­det består blant annet av spektakulæ­re ruiner fra Khmer-riket, inkludert Angkor Vat- og Bayon-tempelet.

Dette fantastisk­e stedet er det største religiøse monumentet i verden, og det er fortsatt befolket og er et viktig religiøst senter den dag i dag.

Tempelet ble bygget som et hinduistis­k symbol tidlig på 1100-tallet av Suryavarma­n

II, og gudekongen­e som fulgte, overgikk hverandre i å bygge enda mer imponerend­e byggverk. Derfor er dette guddommeli­ge området så detaljert og vakkert utsmykket at du må se det med egne øyne for å forstå det. Den enorme størrelsen og de storslåtte byggene vil gjøre deg målløs når du kommer dit, men det er de små detaljene, som for eksempel de 3000 unike nymfene som er hogget ut for hånd og pryder store deler av tempelvegg­ene, som er det aller mest fantastisk­e.

 ??  ?? Få med degEr du av typen som liker å stå opp tidlig, kan du få med deg den vakre soloppgang­en over Angkor Vat, i tilleggtil at det er færre folk her da.
Få med degEr du av typen som liker å stå opp tidlig, kan du få med deg den vakre soloppgang­en over Angkor Vat, i tilleggtil at det er færre folk her da.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway